News Flash:

Timișorenii sunt nemulțumiți

Food-truck-urile și căsuțele de la Târgul de Paști din Timișoara, îngreunează accesul trecătorilor

29 Martie 2024
71 Vizualizari | 0 Comentarii


Amplasarea tonetelor pentru Târgul de Paști din Timișoara a stârnit nemulțumire atât printre vânzătorii ambulanți care nu au reușit să obțină un loc în Piața Libertății, cât și printre proprietarii celor două restaurante din clădirea Palatului Băncii Agrare de la numărul 2.

Cea de-a XV-a ediție a Târgului de Paști din Timișoara va avea loc în perioada 31 martie - 6 mai 2024, desfășurându-se în trei zone emblematice ale orașului: Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Traian. Numeroase food-truck-uri și căsuțe sunt amplasate în apropierea teraselor sau clădirilor, dificultând accesul trecătorilor. Astfel, nu doar că accesul către terase este blocat, dar tonetele obstrucționează și vederea spre piață, deranjează cu mirosuri, iar în spatele lor, la o distanță de doar un metru de terase, unii indivizi folosesc spațiul îngust în loc de toaletă.

În plus, amplasarea tonetelor este problematică și în zona vechii Garnizoane, unde aglomerația de căsuțe, corturi și cuburi electorale, precum și o scenă, a blocat complet circulația, și nu doar pentru o zi sau un weekend, ci pentru mai mult de o lună.

De asemenea, mulți timișoreni care practică comerțul stradal de ani de zile în centrul orașului s-au plâns că, la fel ca la târgurile de Crăciun sau de Paști anterioare, nu au reușit să obțină un loc în Piața Libertății, chiar dacă au depus cererile la timp și dețin toate avizele și autorizațiile necesare, având standuri mobile conforme cu regulamentele primăriei.

Se observă o tendință de favorizare a acelorași persoane în fiecare sezon, acestea ocupând în special locurile cu cel mai bun potențial de vânzare din Piața Libertății. În schimb, alți comercianți au obținut, în cel mai bun caz, locuri marginale sau acoperite de alte căsuțe, sau li s-au oferit standuri în piețele Traian sau Sfântul Gheorghe, care sunt fie mai departe de centrul orașului, fie izolate în mica piațetă de la Bega Mică.

De asemenea, este interesant de remarcat că pe schița de amplasament pusă la dispoziție și aprobată de Primăria Timișoara, cele trei rulote care blochează accesul la terasele de la parterul clădirii din Piața Libertății numărul 2 sunt marcate cu roșu. Totuși, schița este trunchiată pentru a ascunde faptul că se află la o distanță de doar un metru de cele două terase, pentru care proprietarii restaurantelor plătesc impozit și o chirie considerabilă către Primăria Timișoara.

În concluzie, amplasarea tonetelor pentru Târgul de Paști în Timișoara ridică îngrijorări și nemulțumiri, fiind percepută ca o altă problemă administrativă în contextul administrației din ultimii patru ani.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004996 (s)