News Flash:

Veste bună pentru elevii timișeni

Consiliul Județean Timiș va achiziționa 24 de microbuze electrice 16+1 pentru transport școlar

27 Martie 2024
81 Vizualizari | 0 Comentarii

Contractul de finanțare pentru achiziționarea microbuzelor electrice destinate elevilor a fost semnat, iar autovehiculele sunt planificate să ajungă la mai multe unități de învățământ din Timiș până la finalul acestui an. Această inițiativă garantează implementarea standardelor ecologice în transportul școlar, prin finanțare PNRR. În plus față de protecția mediului înconjurător, noile mijloace de transport vor contribui și la reducerea ratei abandonului școlar, facilitând deplasarea copiilor într-un mod mai rapid și mai confortabil.

Conform contractului semnat, vor fi livrate 24 de microbuze electrice cu capacitate de 16+1 pasageri, iar în viitorul apropiat se va achiziționa încă trei microbuze electrice cu capacitate de 8+1 pasageri, toate destinate transportului elevilor.

„Acordăm o mare atenție educației și încurajăm prezența copiilor la școală, oferindu-le condiții civilizate și ecologice de transport. Sper ca microbuzele electrice pe care le vom achiziționa să-i apropie pe cei mici și mai mult de școală, pentru a se putea bucura de tot ceea ce au nevoie în procesul de învățare”, a afirmat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.


Ministerul Educației acordă finanțarea proiectului administrației județene prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar valoarea totală a proiectului este de 30,172,560 lei fără TVA, respectiv 35,905,346 lei cu TVA. Departajarea localităților care vor beneficia de noile mijloace de transport se va realiza pe baza îndeplinirii criteriilor stabilite în Ghidul solicitantului.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004625 (s)