News Flash:

Unele străzi din Timișoara se află în șantier

Aquatim desfășoară lucrările de modernizare a rețelelor de apă și de canalizare pe 21 de străzi din oraș

7 Iulie 2023
253 Vizualizari | 0 Comentarii


Aquatim este responsabil pentru derularea proiectului și în prezent se efectuează lucrări pe încă 21 de străzi din întreg orașul, dintre care pe unele intervențiile sunt finalizate în proporție de peste 80%. Lucrările de reabilitare constau în înlocuirea conductelor vechi de oțel, care au peste 40 de ani și sunt colmatate, cu conducte noi fabricate din fontă ductilă și polietilenă, având un diametru mai mare.

”Pentru timișorenii de pe 42 de străzi lucrările de modernizarea a conductelor de apă și canalizare s-au terminat. Apa de la robinet ajunge prin conducte noi și pericolul de avarii la rețele este mult redus. Printre străzile pe care s-a lucrat până acum se numără bulevarde și artere mari, cum sunt Circumvalațiunii, Stan Vidrighin, Eroilor sau Sever Bocu, dar și străzi din cartiere. Este un proiect finanțat din fonduri europene, cu o contribuție de peste 4 milioane de euro de la bugetul local”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Pentru înlocuirea conductelor de canalizare deteriorate, care erau realizate din beton, s-au utilizat conducte noi fabricate din materiale moderne. În cazul unei părți din aceste înlocuiri, s-a folosit o tehnică numită cămășuire, care implică introducerea unui material în conducta veche pentru a forma o conductă nouă în interiorul conductei deteriorate, fără a fi necesare săpături. Aceste intervenții au avut loc pe străzi din zona Lunei, Soarelui și Girocului.

Valoarea totală alocată pentru lucrările de modernizare pe cele 92 de străzi este de peste 31 milioane de euro. Finanțarea acestui proiect provine din fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeană (180,4 milioane de euro), bugetul de stat (40,4 milioane de euro), bugetul local (4,3 milioane de euro) și co-finanțare din partea Aquatim (14,4 milioane de euro).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004657 (s)