News Flash:

Eveniment special cu ocazia Zilei Protecției Civile în România!

Expoziție tehnică a pompierilor în zona centrală a Timișoarei

27 Februarie 2024
100 Vizualizari | 0 Comentarii

În zona centrală a Timișoarei, localnicii pot vizita o expoziție tehnică organizată de pompieri și pot participa la cursuri de prim ajutor. Această inițiativă marchează aniversarea a 91 de ani de la înființarea Protecției Civile în România. În acel moment, Regele Carol al II-lea a semnat un Înalt Decret Regal, instituind un Regulament al Apărării Pasive împotriva atacurilor aeriene.

Protecția Civilă, denumită și "Arma Vieții", include măsuri pentru protejarea populației și a bunurilor materiale în caz de război, calamități sau dezastre naturale, asigurând condițiile necesare pentru supraviețuire.

În cadrul evenimentului "Săptămâna Protecției Civile", organizat de ISU Banat, oamenii pot învăța despre tehnici de prim ajutor și pot fi familiarizați cu activitatea pompierilor.

„Zilnic, în perioada 26.02. – 04.03.2024, între orele 1000 – 1500,, ne vom prezenta cu puncte de informare preventivă cu tematica de protecție civilă, expoziții statice și măsuri de acordare a primului ajutor medical, precum și activități de promovare a programului Salvator din pasiune”, a declarat ISU Timiș.


Pompierii sunt prezenți în Piața Victoriei și Piața Unirii din Timișoara, precum și în Lugoj, Făget, Buziaș, Sânnicolau Mare și Deta.

Miercuri, în fața Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, se va desfășura un punct de informare preventivă cu tematica de protecție civilă, care va include o expoziție statică și instruiri privind acordarea primului ajutor medical, între orele 09:00 și 13:00.

De asemenea, miercuri va avea loc și exercițiul de alarmare publică, începând cu ora 11:00, când clopotele vor suna pentru a verifica starea lor tehnică.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004310 (s)