News Flash:

Atenție, timișoreni!

Luni, în 26 februarie, încep lucrările la sensurile giratorii de pe Calea Timișoarei din Giroc

23 Februarie 2024
182 Vizualizari | 0 Comentarii


Consiliul Județean Timiș va renunța la două dintre sensurile giratorii provizorii și va extinde alte două de pe Calea Timișoarei din Giroc, începând de luni, 26 februarie.

În prezent, pe Calea Timișoarei există patru sensuri giratorii provizorii la intersecțiile cu străzile Aviației, Soarelui, Jupiter și Neptun, care au fost amenajate pentru a îmbunătăți fluxul traficului și pentru a reduce numărul de accidente. În timp, autoritățile au constatat că cele patru sensuri giratorii au încetinit traficul, blocând câte o bandă pe sens, motiv pentru care au decis să elimine două dintre ele. Astfel, se va renunța la giratoriile de la Soarelui și Jupiter, iar cele de la Aviației și Neptun vor fi extinse, fiecare având două benzi de circulație cu o lățime de 3 metri.

De asemenea, în ceea ce privește accesul către stația ISU de pe partea stângă a DJ 595, va fi marcată interdicția de „Oprire interzisă” pe carosabil.

„Am gândit o variantă în care să păstrăm ideea inițială, dar să fluidizăm circulația: închidem două girații provizorii și le lărgim la două benzi pe cele rămase. Totodată, insist pentru accelerarea de către Primăria Giroc a asfaltării unor rute alternative pentru Calea Timișoarei. Girocenii merită, și cei din vatra localității, și cei care locuiesc în cartierele noi, să se bucure de o infrastructură potrivită asigurată de administrația locală” a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.


Lucrările care vor începe luni, odată cu începerea vacanței școlare, și care vor fi realizate de către Consiliul Județean Timiș, se estimează că vor dura cel mult 15 zile, conform promisiunilor autorităților județene. Aceste lucrări vor fi efectuate de către SC Strabag, iar costul lor este estimat la aproximativ 330.000 lei, mai exact 331.570,05 lei. Pe durata executării lucrărilor, traficul auto va fi redirecționat în condiții de șantier, în funcție de semnele și indicatoarele amplasate în teren. Orice restricții de trafic vor fi semnalizate suplimentar pentru informarea șoferilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006462 (s)