News Flash:

Emotii mari la examenul pentru admiterea la rezidentiat, la Timisoara

18 Noiembrie 2013
1300 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 550 de absolvenţi ai Facultăţilor de Medicină au susţinut ieri la Timişoara unul dintre cele mai importante examene din carieră: cel pentru admiterea la rezidenţiat. Candidaţi au disputat 402 locuri, peste 300 dintre acestea fiind pentru specialitatea Medicină. Cele mai puţine locuri au fost alocate la Farmacie, 5 la număr, astfel că aici a existat şi cea mai mare concurenţă, 2 candidaţi pe un singur loc. La scurt timp după examen, absolvenţii au şi aflat punctajul obţinut, mare parte dintre aceştia fiind mulţumiţi de rezultat. Patru ore, atat a durat examenul de rezidenţiat, întrebările fiind de tip grilă. Candidaţii au putut să afle astfel şi punctajul realizat, la scurt timp după ce au ieşit din sală. Mulţi dintre absolvenţii de Medicină avea deja planuri făcute pentru viitoarea carieră: ”Mă aşteptam mai mult, numai că, se mai întamplă. Următorul pas, îmi aleg specialitatea şi plec în Germania”, ”Am terminat facultatea în 2002, am deja o specialitate, sunt medic specialist, am venit pur şi simplu pentru a doua specialitate. Și-am făcut un punctaj destul de bun, zic eu”. In ultimii ani, mare parte dintre absolvenţii facultăţilor de Medicină a luat drumul străinătăţii, pentru bani mai mulţi şi condiţii de muncă mai bune. Există însă absolvenţi care nu intenţionează să plece. Ii stimulează şi bursa lunară în valoare de 150 de euro, promisă de Ministerul Sănătăţii, pentru fiecare rezident: ”O idee bună, foarte bună. Aşa o să rămană mai mulţi în ţară, îţi spun sigur”, ”Mai bine decat nimic”, ”Am ales să răman aici pentru că aici este viaţa mea şi nu vreau să mă duc să-mi fac o altă viaţă în străinătate”, ”Sunt multe de făcut, e un drum anevoios, dar merită încercat, încă avem energie”.

Energie mai au şi părinţii, care-şi susţin copiii să rămană şi să profeseze în ţară, în ciuda veniturilor mici: ”Tot timpul am fost de principiul, şi eu şi ea, să înveţe şi să fie bună în tot ceea ce face şi suntem de părere că va avea un viitor, greu, dar noi zicem că va avea un viitor”, ”Se mai pot face. Dacă reuşeşte să ia ginecologia, probabil că va trăi destul de bine”.

Incidente majore nu au fost pe parcursul examenului, după cum au transmis oficialii universităţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 24 noiembrie. Digi24.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007486 (s)