News Flash:

Veste tristă pentru iubitorii sportului cu pedale

Ediţia din acest an a Turului României a fost reprogramată pentru 2024

29 Septembrie 2023
177 Vizualizari | 0 Comentarii


Veste tristă pentru fanii ciclismului: Turul României din acest an a fost amânat pentru 2024, potrivit anunțului făcut de Federația Română de Ciclism (FRC). Această decizie a fost luată din cauza unei situații excepționale și va ajuta la evitarea unei posibile sancțiuni din partea organismului internațional de ciclism.

„Din motive independente de organizatori şi parteneri, Consiliul de administraţie al Federaţiei Române de Ciclism a decis amânarea ediţiei din acest an şi reluarea competiţiei în 2024.

Din dorinţa de a duce mai departe tradiţia Turului României şi de a îi asigura o continuitate firească, am amânat această decizie până în ultimul moment posibil, timp în care au fost întreprinse numeroase eforturi de rezolvare a situaţiei. Cu toate acestea, perioada scurtă rămasă până la noua dată de începere a evenimentului ne pune în imposibilitatea de a continua demersurile de organizare şi contractare a furnizorilor necesari în timp util”, se precizează într-un comunicat de presă transmis, joi, 28 septembrie, de Federaţia Română de Ciclism.


La data de 23 august, Federația Română de Ciclism a anunțat că Turul României, programat inițial pentru perioada 4-10 septembrie, a fost amânat și reprogramat pentru intervalul 18-22 octombrie. Această cursă ar fi urmat un traseu de peste 900 de kilometri, având startul în Suceava și trecând prin orașele Piatra Neamț, Focșani, Tulcea și Călărași, cu finalul competiției în București. Cu sprijinul sponsorului principal și al Agenției Naționale pentru Sport (ANS), președintele Federației Române de Ciclism, Cătălin Sprînceană, a depus eforturi până în ultimul moment pentru a păstra organizarea evenimentului în acest an, însă toate aceste demersuri nu au avut succes.

„Am avut nişte zile cumplite şi am în continuare, am încercat să salvez Turul României pe ultima sută de metri. Amânarea Turului din septembrie pentru octombrie este cred unul dintre cele mai bune exemple. Nu ne-am dorit să abandonăm acest proiect de suflet. Am făcut toţi eforturi, Federaţia Română de Ciclism, sponsorul principal, ANS, dar suntem într-un context nefavorabil şi asta e situaţia. În vară puteam să spunem că nu facem Turul, să ne focusăm pe ediţia de anul viitor şi pe alte proiecte pe care le are federaţia. Am refuzat acest lucru cu convingerea că situaţiile astea se vor se vor debloca şi iată că am ajuns în aceeaşi situaţie”, a declarat Sprînceană.


La data de 5 iulie, președinta Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a anunțat într-o conferință de presă că a aprobat alocarea sumei de 2,5 milioane de lei pentru susținerea organizării Turului României 2023. Cu toate acestea, această sumă nu a ajuns nici în contul ANS, nici în cel al Federației Române de Ciclism (FRC), ceea ce a determinat anularea evenimentului programat inițial pentru perioada 18-22 octombrie.

Cu toate acestea, reprezintă un motiv de consolare faptul că Federația Română de Ciclism nu va fi sancționată de către Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) din cauza acestei situații de forță majoră.

„Este un caz de forţă majoră. Când am cerut amânarea Turului României nu am primit nicio sancţiune. I-am notificat că nu mai organizăm Turul. Noi suntem într-o relaţie de parteneriat cu UCI, lucrăm cu ei la o grămadă de proiecte şi ne cred pe bună dreptate, nu trebuie să le trimitem justificări”, a mai precizat Cătălin Sprînceană.

El a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Ciclism (FRC) în cadrul Adunării Generale care a avut loc pe data de 28 aprilie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008979 (s)