News Flash:

Ministrul Sanatatii: Saptamana asta vom avea peste 40.000 de cazuri Covid-19 zilnic

30 Ianuarie 2022
414 Vizualizari | 0 Comentarii
valul 5

Ministrul Sanatatii Alexandru Rafila a spus ca saptamana viitoare se estimeaza ca la nivel national sa fie inregistrate peste 40.000 de cazuri de infectari cu coronavirus pe zi. Peste aproximativ alte 10 zile, urmeaza sa intram pe un trend descrescator.
 
 
Ministrul Sanatatii a explicat sambata, intr-o conferinta de presa, ca se asteapta ca saptamana viitoare, in Romania sa fie inregistrate peste 40.000 de infectari cu coronavirus pe zi.

„Ceea ce am spus si eu si colegii mei de la Directia de Sanatate Publica s-a adeverit, avem aproximativ 30.000 de cazuri zilnic in aceasta saptamana […]. Ne preocupa in momentul de fata procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive – e adevarat, si testele pe care le facem sunt mult mai numeroase decat cele care se faceau in perioada anterioara. […] Deocamdata ne aflam in perioada de crestere, care va mai dura cel putin 10 zile dupa parerea mea. Cu siguranta vom depasi 40.000 de cazuri saptamana viitoare”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul a mai spus ca in Romania sunt inregistrate cazuri grave pentru ca tulpina Delta circula in continuare.

„La noi inca sunt cazuri grave pentru ca circula inca tulpina Delta. Cam unul din cinci cazuri sunt produse de tulpina Delta. Pe masura ce aceasta tulpina va disparea din circulatie datorita transmisibilitatii mai mari a tulpinii Omicron, probabil ca si cazurile grave vor diminua. Cred ca in circa zece zile vom intra pe un trend descrescator al acestui val pandemic”, a adaugat Rafila.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004929 (s)