News Flash:

Droguri puse in conserve si telefoane ascunse in paine sau aduse cu drona la Penitenciarul Ploiesti

9 Aprilie 2017
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
penitenciar
30 de telefoane mobile, interzise la detinere, au fost confiscate de angajatii Penitenciarului Ploiesti, anul acesta. Aparatele fie au fost gasite asupra detinutilor, fie ascunse in pachetele aduse de rude, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentantilor Penitenciarului Ploiesti, periodic sunt introduse ilegal in inchisoare obiecte interzise, cum ar fi telefoane mobile, stickuri, cartele telefonice sau obiecte taioase. Cele mai multe sunt ascunse in pachetele pe care rudele le aduc detinutilor.
“Rudele, cand sunt descoperite cu astfel de obiecte, au interzis accesul pe o perioada de sase luni sau un an. Introducerea obiectelor interzise se disimuleaza in incaltaminte, asupra obiectelor personale, geanta, pantofi, haine, in alimente: salam, conserva, paine. Am gasit pliculete cu droguri puse in conserve. Si ultima metoda este cea cu drona” a declarat corespondentului MEDIAFAX, Cristina Comnea, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Ploiesti
Comnea a precizat ca drona a fost depistata, in timpul noptii, acum trei ani, si a fost doborata de agentii de paza cu o matura.
“Drona survola deasupra curtii interioare. Era lipit un telefon mobil. Drona a fost doborata de colegii mei cu o matura si confiscata. Cel la care urma sa ajunga telefonul era un barbat condamnat pentru furt calificat si a fost luata masura mutarii acestuia la maxima siguranta” a precizat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Ploiesti.
Nu exista seara, spun angajatii penitenciarului, ca din strada sa nu fie aruncate in curtea inchisorii telefoane mobile, avand in vedere ca puscaria este situata aproape de centrul Ploiestiului, intr-o zona de case. Cele mai multe aparate sunt insa confiscate rapid intrucat sunt montati senzori iar agentii de paza se duc sa verifice cand acestia se declanseaza. “Periodic se fac perchezitii inopinante, atat in interiorul locului de detinere cat si in camerele de detinere. Suntem ajutati de unitatea canina de la Penitenciarul Margineni, cu caini special dresati pentru depistarea telefoanelor mobile si a drogurilor” a mai declarat Cristina Comnea.
Potrivit sursei citate, in 2017, au fost descoperite 30 telefoane mobile, 12 aduse de rude si 18 asupra detinutilor.
Perchezitii pentru depistarea unor astfel de aparate au loc de patru ori pe saptamana. Telefoanele mobile sunt gasite, in celule, ascunse in saltea, in haine sau chiar in perete. Angajatii penitenciarului spun ca au fost cazuri in care detinutii au folosit telefoanele mobile pentru savarsirea unor infractiuni de inselaciune, cum ar fi metoda “Accidentul”.
Anul trecut, in Penitenciarul Ploiesti in urma perchezitiilor efectuate, au fost descoperite 168 telefoane mobile, 27 asupra detinutilor, 64 in camerele de detinere si spatiile unde detinutii au acces si 77 inainte de intrarea in posesia acestora. Deasemenea, au fost gasite 130 cartele SIM, 30 de incarcatoare, precum si alte obiecte interzise ca: aparate de tatuat, cutite improvizate, fierbatoare improvizate, carduri de memorie, acumulatori, hands-free-uri si alcool. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004923 (s)