News Flash:

Joci la PARIURI ONLINE? Lamuriri importante cu privire la IMPOZIT

7 Aprilie 2017
1067 Vizualizari | 0 Comentarii
pariu
Avem informatii de ultima ora: specialistii PariuriX.com ne-au lamurit cu privire la impozitul pentru pariuri online!
Nu toti pariorii sunt la curent cu plata impozitului la pariuri online. De aceea, le-am pus o serie de intrebari specialistilor din cadrul echipei PariuriX.com, cu scopul de a lamuri situatia si de a dizolva zvonurile eronate:
I: Stim ca impozitul la pariuri online se plateste in urma completarii declaratiei nr. 200 de la ANAF, depunerea se poate face doar in persoana?
R: Declaratia poate fi depusa online, prin posta sau personal, la sediul ANAF din localitatea in care locuiesti. Cei care vor sa efectueze operatiunea online trebuie sa fie constienti de faptul ca vor avea nevoie de un cont pe site-ul ANAF, care va trebui activat, cel mai probabil printr-o vizita la ghiseu.
Prin posta, se poate trimite o scrisoare recomandata, cu confirmare de primire. Varianta clasica ramane cea in care pariorul merge personal pentru a depune declaratia nr. 200 la unul dintre sediile ANAF. Termenul limita este 25 mai, insa ar fi bine ca pariorii sa depuna declaratia din timp pentru a evita orice fel de problema.
I: Cum trebuie trecute castigurile provenite din jocuri de noroc online in declaratie?
R: La pariuri online se impoziteaza retragerile, in mod individual, si nu castigurile biletelor. Nu conteaza cat ai depus, cat ai rulat, daca ai realizat profit sau nu, ci conteaza efectiv numai sumele pe care le-ai retras. Astfel, chiar daca ai depus 1.000 RON si ai retras numai 50 RON, va trebui sa platesti impozit pentru cei 50 de lei.
ATENTIE! Completeaza numai retragerile efectuate intre 1 ianuarie 2016 si 31 decembrie 2016. NU trece retragerile din 2017, pentru ca acelea se vor declara abia in 2018. De asemenea, nu trebuie sa completezi nici castigurile de la agentiile stradale, intrucat acestea se impoziteaza la sursa.
I: Cum calculam impozitul?
Daca nu ai retras intr-o singura transa mai mult de 66.750 RON, vei avea de plata numai 1% din sumele incasate. Totusi, calcularea impozitului este de datoria si competenta administratiei fiscale, pariorii nu trebuie sa se preocupe in acest sens.
Interesant este ca anumiti pariori au raportat pe forumul de discutii faptul ca au completat retragerile cumulate de la acelasi operator (incadrandu-se sub pragul de 66.750 RON) si ca nu au avut probleme, desi in lege este specificat ca nu trebuie procedat asa.
I: Si daca nu declar nimic, cum isi va da ANAF-ul seama?
R: Cei care nu depun declaratia in timp util se vor putea trezi cu o amenda cuprinsa intre 50 si 500 RON. In plus, vor fi somati sa plateasca impozitul cuvenit si penalitatile aferente. Acest lucru este posibil pentru ca agentiile de pariuri online licentiate in Romania sunt obligate de ONJN – institutia care guverneaza piata de pariuri din Romania – sa furnizeze in timp real datele cu privire la retragerile utilizatorilor.

impozitul pariuri online
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005237 (s)