News Flash:

Dragnea: Tariceanu va face sesizarea la CCR privind ancheta DNA in dosarul Belina

9 Octombrie 2017
926 Vizualizari | 0 Comentarii
dragnea
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, luni, ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, va face sesizarea catre CCR privind anchetarea de catre DNA a adoptarii unor HG-uri, in speta dosarului Belina, el precizand ca Tariceanu a fost cel care i-a comunicat aceasta intentie a sa.
Dragnea si Tariceanu au avut, luni, o intrevedere la Palatul Parlamentului, la biroul presedintelui Senatului.
Intrebat, dupa intrevedere, ce se intampla cu proiectul de sesizare a CCR, pe care trebuia sa il elaboreze ministerul Justitiei, si daca asteapta de la ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sa ia o decizie in acest sens, Dragnea a raspuns: „Cred ca sesizarea o va face domnul presedinte Tariceanu, asa am inteles. Nu stiu, pot fi mai multe (variante, n.r.), nu stiu ce va face Guvernul, dar stiu ca domnul Tariceanu mi-a zis ca intentioneaza sa faca aceasta sesizare”.
Intrebat de ce s-a decis astfel, in conditiile in care zilele trecute Tariceanu preciza ca Guvernul trebuie sa faca sesizarea la CCR, Dragnea a raspuns: „Am uitat sa cer o explicatie”.
Chestionat daca Tudorel Toader a fost asteptat prea mult pentru a face proiectul de sesizare si s-a luat o decizie in coalitie, Dragnea a spus: „Nu, nu. Nu e cazul sa discutam despre asta”.
Dragnea, a declarat, vineri, ca Guvernul va sesiza CCR in legatura cu anchetarea de catre DNA a adoptarii unor HG cand ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va veni cu proiectul de sesizare.
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat, anterior, ca decizia privind sesizarea CCR in legatura cu posibilitatea ca procurorii sa ancheteze HG revine Executivului, insa redactarea documentului este facuta de ministerul Justitiei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004995 (s)