News Flash:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, despre dosarul „Insula Belina”: Legalitatea unei HG nu o verifica procurorul, ci judecatorul in contencios administrativ

26 Septembrie 2017
905 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2
Legalitatea unei hotarari de guvern nu o verifica procurorul, ci judecatorul specializat in contencios administrativ, in conditiile in care hotararile de guvern pot crea suspiciuni, a declarat, marti dimineata, ministrul Justitiei, Tudorel Toader.
"Hotararile de guvern sunt acte normative infralegale, sub lege, in ierarhia actelor normative. Hotararile de guvern pot crea suspiciuni privind legalitatea. In aceasta ipoteza, ca e hotarare de guvern, ca e ordin de ministru, verificarea legalitatii catelor normative infralegale se realizeaza de catre instanta de contencios administrativ. Multe hotarari de guvern au fost atacate la instantele de contencios administrativ spre a se verifica de catre judecator legalitatea unui act normativ inferior legii. Prin urmare, in opinia mea, legalitatea unei hotarari de guvern nu o verifica procurorul, ci judecatorul specializat in contencios administrativ", a declarat, marti dimineata, ministrul Justitiei, Tudorel Toader.
Vicepremierul Sevil Shhaideh este urmarita penal pentru abuz in serviciu in dosarul „Insula Belina”, dosar in care DNA cere Camerei Deputatilor si incuviintarea urmaririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene. Procurorii cer urmarirea penala pentru Rovana Plumb in legatura cu savarsirea complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in exercitarea functiei ministeriale.
Procurorii DNA sustin ca in 2013, parti din Insula Belina si Bratul Pavel, cu suprafata de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate in albia minora a Dunarii, au fost trecute ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004931 (s)