News Flash:

Dominic Fritz dupa ce a votat pentru ridicarea carantinei la Timisoara: De cateva zile am intrat pe un trend descrescator.

1 Aprilie 2021
410 Vizualizari | 0 Comentarii

Dupa ce a fost un aprig sustinator al carantinarii Timisoarei, primarul Dominic Fritz a votat in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta pentru ridicarea acestei masuri, dupa ce in alte doua randuri a votat pentru impunerea ei, respectiv s-a abtinut. Aceasta desi rata de infectare cu coronavirus la Timisoara era mai mare miercuri, in 31 martie, decat in 8 martie cand a fost instituita carantina.

Edilul si-a motivat decizia prin faptul ca cele trei saptamani de carantina au dus a o franare a cresterii numarului de cazuri de infectare.

„La recomandarea DSP Timiș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgența a hotarat, și cu votul meu, sa nu prelungeasca carantina în zona metropolitana Timișoara. Dupa peste 3 saptamani de sacrificii, carantina a reușit sa traga o frana de urgența creșterii rapide. De cateva zile am intrat pe un trend descrescator, in timp ce valul infectarilor in restul tarii creste, mai ales în orașele mari. În același timp, așa cum am cerut de mai multe ori, de saptamana trecuta exista un nou set de masuri clare la nivel național, unele chiar mai stricte decat cele instituite în carantina”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, miercuri.

Primarul ii indeamna in continuare pe timisoreni sa respecte regulile, dar mai ales sa se vaccineze.

„Trebuie sa ne fie clar: situația este în continuare serioasa. Acum este absolut esențial sa nu aruncam avansul pe care l-am facut în ultimele saptamani. Este, din pacate, în continuare nevoie de masuri care sa limiteze contactul fizic între oameni, pentru a încetini raspandirea virusului. Sper sa cadem în curand și sub rata de 7, pentru ca sa se elimine unele din restricții. Stiu ca nu a fost o perioada ușoara pentru nimeni. Mulți dintre voi sunt, pe buna dreptate, suparați și la limitele puterilor. Dar pentru binele vostru și al celor din jur, ați respectat regulile și constrangerile, fie ca ați fost sau nu de acord cu ele. Iar pentru asta va mulțumesc. Datorita voua am reușit sa oprim creșterea. Depinde acum numai de noi, de solidaritatea și conștiința noastra, sa respectam în continuare regulile sanitare. Și sunt sigur ca și forțele de ordine se vor îngriji ca regulile sa fie aplicate. Va îndemn și va sfatuiesc sa va vaccinați împotriva coronavirusului, o puteți face foarte ușor. Doar prin imunizarea colectiva vom putea reveni la normal și avem o șansa reala în acest moment ca noi, cei din Timișoara sa fim primii care atingem acest tel„, a mai precizat Dominic Fritz pe reteaua de socializare.

Va reamintim, miercuri dupa-amiaza, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a votat pentru ridicarea carantinei la Timisoara, dar si la Giroc, Ghiroda, Mosnita Noua si Dumbravita.

In urma analizei, in cadrul CJSU, 30 de membri au votat pentru ridicarea carantinei, 5 impotriva si 3 s-au abtinut.

Asadar, din aceasta noapte, de la ora 0.00, inceteaza carantina zonala, insa scolile nu vor relua cursurile fizic joi si vineri pentru elevii din clasele mici ori terminale, in conditiile in care este iminenta intrarea copiilor in vacanta de primavara de o luna stabilita la nivel national. Elevii vor face si joi scoala online.

Vor fi redeschise terasele, cu respectarea normelor sanitare in vigoare, insa programul de functionare al magazinelor, pana la orele 18.00 si carantina de noapte, de la orele 20.00, raman, intrucat sunt masuri luate la nivel national pentru localitatile cu peste 7,5 incidenta de cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

„În municipiul Timișoara programul cu publicul al operatorilor economici va fi între 05:00 și 18:00, pe toată durata săptămânii, iar după ora 20:00 se poate circula doar pentru excepțiile prevăzute în Hotărârea de Guvern.

În situația în care incidența cumulată la 14 zile devine mai mică sau egală cu 7/1000 de locuitori, se va reduce programul cu publicul al operatorilor economici doar vineri, sâmbătă și duminică la ora 18:00 și se va menține pentru aceste zile ora 20:00 ca oră limită pentru circulația fără declarație sau adeverință. În zilele de luni – joi, în situația în care incidența cumulată la 14 zile devine mai mică sau egală cu 7/1000 de locuitori, programul operatorilor economici se va prelungi până la ora 21:00, iar ora limită pentru circulația fără adeverință sau declarație va fi ora 22:00„, a transmis pe Facebook prefectul de Timis Zoltan Nemeth.

Miercuri la pranz, la Timisoara, rata de infectare cu COVID era de 7,64, iar in 8 martie incidenta cazurilor era de 7,36 la mia de locuitori.

Tot miercuri, rata de infectare era in Mosnita Noua de 9,95, in Giroc, 9,19, in Ghiroda, 7,33, iar in Dumbravita 5,55.

La momentul impunerii carantinei valorile erau:  Mosnita Noua-11,26, Giroc – 10,56, Ghiroda – 6,63,  Dumbravita – 10,28.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004434 (s)