News Flash:

Premiera la Institutul de Boli Cardiologice Timisoara: Primul implant de Stent–Graft va fi realizat in cazul unui anevrism cronic al aortei toracice

31 Octombrie 2013
1407 Vizualizari | 0 Comentarii

Stent –Graftul (proteza tubulară) a fost special comandat pentru pacient şi costă 7.000 de euro. Cheltuielile au fost suportate de spital.

O nouă premieră chirurgicală va avea loc la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, vineri, 1 noiembrie.

Prof. dr. Marian Gaşpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă, a declarat că primul implant de Stent –Graft va fi realizat în cazul unui anevrism cronic al aortei toracice, la un pacient în varstă de 30 de ani, diagnosticat cu un anevrism al aortei toracice de aproximativ 5 cm in diametru. Riscul în asemenea situaţii este de ruptură aortică. O intervenţie chirurgicală clasică înseamnă toractotomie, care este mai laborioasă şi traumatică pentru pacient şi înlocuirea aortei dilatate cu un tub de plastic, Dacron.
“In aceste cazuri, opţiunea cea mai bună este plasarea unui Stent- Graft, o proteză tubulară care se introduce miniminvaziv pe calea arterei femurale, înăuntrul aortei, la nivelul dilataţiei anevrismale. In acest fel, peretele aortei, care este expus riscului de ruptură totală, este întărit în interior cu tubul de plastic care va rămane acolo definitiv. Astfel de intervenţii se fac în echipe mixte; chirurg cardiac, cardiolog intervenţionist, anestezist”, a precizat dr. Gaşpar. Interventia va fi efecuată de către dr. Igor Konkar, de la Belgrad, prof. dr. Marian Gaşpar, dr. Dan Gavrilescu, cardiolog intervenţionist, dr. Horea Cioloca, anestezist. Stent –Graftul a fost special comandat pentru pacient, în funcţie de dimensiunea aortei şi costă în jur de 7.000 de euro, costuri pe care le-a suportat spitalul, prin Programul Naţional de Chirurgie Vasculară.

 


stent graftul cheltuielile boli cardiovasculare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005152 (s)