News Flash:

Succes în SUA al unui proiect românesc

Doi arhitecți din Timișoara au făcut o impresie extraordinară la Târgul Internațional de Design de la New York

8 Iunie 2023
357 Vizualizari | 0 Comentarii


În anul 2023, Institutul Cultural Român (ICR) din New York s-a alăturat proiectului multidisciplinar "ECO Solidarity", organizat de EUNIC New York în colaborare cu compania WantedDesign Manhattan, ca parte a Târgului Internațional de Design și Mobilă. România a fost reprezentată în acest an de Studio FOR din Timișoara, o platformă dedicată inovației în design și arhitectură. 
Proiectul românesc, intitulat "Ca pe roate / On Wheels", a fost propus de Pepe Peralta Guerrero și Maria Sgîrcea și a constat într-o trusă de supraviețuire concepută pentru a fi folosită în special în situații de criză prelungită. Cei doi arhitecți au prezentat mai multe obiecte de bricolaj realizate din materiale reciclate, în special din PET aluminizat, care este folosit în mod obișnuit pentru foliile de prim ajutor utilizate în astfel de situații de criză. Aceste obiecte pot fi transformate rapid în elemente esențiale, cum ar fi recipiente impermeabile pentru haine, alimente sau documente, o pelerină ușoară și strălucitoare, vizibilă de la distanță, sau etichete cu informații vitale, precum grupa de sânge sau alergiile persoanei care le poartă.

Studio FOR își propune, pe viitor, să producă trusa de supraviețuire într-o cantitate mare, cu scopul de a oferi ajutor rapid refugiaților.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005538 (s)