News Flash:

DEZASTRU in Coreea de Nord! Poligonul de teste nucleare s-a prabusit. Peste 200 de persoane, ucise. Exista temeri de scurgeri radioactive

31 Octombrie 2017
1044 Vizualizari | 0 Comentarii
coreea
Peste 200 de persoane ar fi murit in urma prabusirii unui tunel in Coreea de Nord, in muntele unde a fost efectuat cel mai recent test nuclear subteran al Phenianului, informeaza site-ul postului japonez de televiziune Ashai, care citeaza surse anonime familiare cu situatia.
Aproximativ o suta de persoane care lucrau in incinta poligonului de teste Punggye-ri si-au pierdut viata dupa prabusirea tunelului, incident care s-a produs in jurul datei de 10 septembrie, relateaza agentia Reuters, preluand informatii difuzate de televiziunea Ashai.
Ulterior, in cursul unei operatiuni de salvare, s-a produs un nou colaps, astfel ca este posibil ca bilantul victimelor sa se situeze la peste 200 de morti.
Expertii afirma ca o serie de seisme si alunecari de teren in zona unde a fost efectuat cel mai recent test nuclear nord-coreean, pe data da 3 septembrie, indica faptul ca regiunea a fost destabilizata, sugerand ca poligonul Punggye-ri ar putea sa nu mai fie utilizabil pentru testarea de arme nucleare.
Coreea de Nord afirma ca pe data de 3 septembrie a testat o bomba cu hidrogen in poligonul de incercare Punggye-ri, aflat sub muntele Mantap.
Testul nord-coreean a fost confirmat de semiologi, care au anuntat ca un cutremur cu magnitudinea de 6,1 pe scara Richer s-a inregistrat in urma incidentului.
Nam Jae-chol, seful Administratiei de Meteorologie din Coreea de Sud, a avertizat luni ca efectuarea de noi teste cu arme nucleare la Punggye-ri ar putea cauza prabusirea muntelui si eliberarea de materiale radioactive in atmosfera.
"Pe baza analizei imaginilor din satelit afirma ca exista un spatiu gol, de aproximativ 60 de metri pe 100 de metri, sub Muntele Mantap", a declarat oficialul sud-coreean.
Oamenii de stiinta chinezi au emis avertizari similare, sugerand ca materialul radioactiv s-a putea imprastia in "toata emisfera" in cazul prabusirii muntelui. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005744 (s)