News Flash:

Mesaj din Parlamentul European: Nimeni nu va recunoaste independenta Cataloniei

29 Octombrie 2017
1000 Vizualizari | 0 Comentarii
catalonia
Nimeni nu va recunoaste independenta Cataloniei, a afirmat, duminica, presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, adaugand ca Guvernul spaniol actioneaza in mod corect pentru a restaura ordinea constitutionala in regiune, relateaza The Associated Press.
Tajani a precizat ca referendumul pe tema independentei organizat in Catalonia la inceputul lunii octombrie a fost ilegal si a adaugat ca Uniunea Europeana nu va media conflictul deoarece aceasta criza este o problema interna a Spaniei.
Presedintele Parlamentului European a declarat ca decizia Spaniei de a organiza alegeri anticipate in regiune a fost decizia cea mai buna, dupa ce Parlamentul regional al Cataloniei a adoptat o declaratie de independenta.
”Nimeni nu va recunoaste Catalonia ca stat independent. Referendumul a fost ilegal. Ordinea constitutionala trebuie sa fie restaurata in regiune”, a declarat seful Parlamentului European.
”Alegerile regionale vor permite catalanilor sa decida ce fel de Guvern isi doresc. Totul trebuie sa se organizeze conform Constitutiei Spaniei”, a adaugat Tajani.
Antonio Tajani a mai spus ca UE spera ca aceasta criza sa fie rezolvata prin intermediul dialogului, insa a precizat ca Bruxellesul nu se va implica, fiind o problema interna a Spaniei.
Guvernul de la Madrid a decis, vineri seara, dizolvarea Executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, si a Parlamentului regional, dupa ce liderii catalani au adoptat o declaratie de independenta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006078 (s)