News Flash:

CRIZA din Catalonia: Guvernul spaniol preia astazi controlul asupra regiunii. O parte a Administratiei catalane se opune acestei masuri

30 Octombrie 2017
1301 Vizualizari | 0 Comentarii
catalonia
Spania va prelua luni controlul asupra Cataloniei, cand politicienii si angajatii publici se vor intoarce la locurile de munca, o parte a Administratiei catalane se opune acestei masuri, informeaza site-ul agentiei Reuters.
Mii de oameni s-au adunat, duminica, pe strazile din Barcelona pentru a sustine unitatea Spaniei si pentru a manifesta impotriva independentei regiunii catalane.
Guvernul de la Madrid a decis, vineri seara, dizolvarea executivului catalan, condus de Carles Puigdemont, si a Parlamentului regional, dupa ce liderii catalani au adoptat o declaratie de independenta. Premierul Mariano Rajoy a anuntat ca vor fi organizate alegeri regionale la 21 decembrie, care au scopul de a restaura ordinea constitutionala.
Parchetul General din Spania va initia o procedura judiciara impotriva lui Carles Puigdemont, suspectat de rebeliune, fapta pentru care risca 30 de ani de inchisoare. Fostul lider catalan ar urma sa fie pus sub acuzare din cauza actiunilor separatiste, care contravin Constitutiei spaniole, mai ales dupa ce Parlamentul catalan a adoptat o declaratie de independenta. MEDIAFAX.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004695 (s)