News Flash:

DEZASTRU ECOLOGIC pe un rau din Caras-Severin!

27 Martie 2017
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
pesti morti 23633200
Sute de pesti morti sau degradati au fost observati plutind in albia paraului Crivaia, din judetul Caras-Severin, dar si in raul Caras, in dreptul localitatii Vojvodinci, din Serbia, un ONG pentru protectia mediului solicitand explicatii “credibile” autoritatilor din Romania.
Grupul Ecologic de Colaborare (GEC) Nera anunta, luni, prin intermediul unui comunicat de presa, ca pestii morti sau degradati au fost observati, in urma cu trei zile, de localnici plutind pe apa Crivaiei, un afluent al paraului Vicinic, in zona satului Iam, comuna Berliste, din judetul Caras-Severin, la 1,3 kilometri de granita cu Serbia.
„O parte dintre acestia au fost recuperati pentru consum de catre localnici. Oficiali locali ne-au informat ca in acest caz au fost anuntate Politia, Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu, Agentia pentru Protectia Mediului si Serviciul de Gospodarire a Apelor Resita”, comunica GEC Nera.
Reprezentantii ONG-ului spun ca au primit informatii de la voluntarii Asociatiei Delibratika din Serbia potrivit carora pesti morti sau degradati au fost observati plutind si pe apa raului Caras, in aceeasi perioada, in dreptul localitatii Vojvodinci, care este situata in aval cu circa trei kilometri de confluenta paraului Vicinic cu raul Caras. Asociatia Deliblatika a notificat autoritatile din Serbia si a cerut explicatii.
„Speram sa primim explicatii credibile din partea autoritatilor din Romania privind cauza acestui incident de mediu, vinovatii si masurile dispuse pentru pedepsirea acestora. Spunem explicatii credibile deoarece intr-un caz similar care a avut loc in anul 2015 pe raul Nera, pe cursul din zona Vaii Almajului, Administratia Bazinala de Apa Banat Timisoara ne-a explicat ca pestii au murit 'loviti de copitele cailor' de la carutele ce treceau prin vadurile de pe raul Nera, iar celelalte autoritati (Politie, Garda de Mediu) au acceptat si ele aceste explicatii”, a declarat Doina Margineanu, consilier pentru relatii publice al GEC Nera.
Potrivit presei locale, localnicii cred ca paraul a fost poluat cu dejectiile animale provenite de la o ferma de vaci din comuna Berliste.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006058 (s)