News Flash:

Consilierii judeteni din Caras-Severin au votat bugetul pe acest an

25 Martie 2017
976 Vizualizari | 0 Comentarii
cj caras2
Consilierii judeteni din Caras-Severin au votat bugetul pe anul in curs, acesta ridicandu-se la aproape 172 milioane lei, cea mai mare parte fiind pentru ''sectiunea functionare'', conform conducerii institutiei. 
''In sedinta ordinara am votat bugetul Consiliului Judetean Caras-Severin si al institutiilor din subordinea CJ. Din acest moment, putem spune ca judetul Caras-Severin, Consiliul Judetean are buget. Atat la capitolul de venituri, cat si la capitolul de cheltuieli, bugetul este in suma de 171.790,48 mii lei, dintre care, pe sectiunea de functionare, cea mai mare parte, de 160.353,00 mii lei, iar pe sectiunea de dezvoltare, 11.437,48 mii lei. As vrea sa fac o scurta precizare, si anume, fata de bugetul anului trecut, am prevazut o crestere a cheltuielilor materiale cu 2%, iar banii pentru capitolul de functionare sunt prevazuti special pentru intabulari, studii de fezabilitate, avize, tot ceea ce avem nevoie pentru a obtine finantari pentru drumurile din judetul Caras-Severin'', a declarat Silviu Hurduzeu, presedintele CJ Caras-Severin. 
In aceeasi sedinta, odata cu votarea proiectului de buget, a fost alocata suma de 740 mii lei Spitalului Judetean de Urgenta Resita, avand in vedere ca, in sedinta trecuta, au fost alocati bani unitatilor administrativ-teritoriale, iar orasele care au avut pe raza lor spitale cu arierate, au primit, de asemenea, sume importante pentru stingerea acestora, asa cum a fost cazul celor de la Caransebes si Oravita. 
''La Caransebes si la Oravita s-a respectat acelasi procent de alocari catre cele doua unitati administrativ-teritoriale, adica, plata a 70% din arierate, pentru ca am vazut ca cei de la Caransebes, cand nu primesc, sunt nemultumiti, iar cand primesc, considera ca primesc prea putin. Au primit 70%, pentru ca arieratele le-am considerat la 31.12.2016, ori pe logica lor, ne vor spune la sfarsitul anului ca am asigurat 5% din arieratele pe care le vor mai strange, probabil, pana la finele lui 2017. Deci, Spitalul de la Oravita si Spitalul de la Caransebes au beneficiat, in urma hotararii, votata in unanimitate, de o suma care sa le stinga arieratele, in proportie de 70%. Ca urmare a acestui lucru, acum am considerat ca e bine sa finantam Spitalul Judetean de Urgenta din Resita, pentru plata a doua luni de cheltuieli cu facturile de gaz'', a explicat Silviu Hurduzeu. AGERPRES

cj caras-severin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008123 (s)