News Flash:

Deputatul Gheorghe Coman va fi arestat

8 Ianuarie 2014
1361 Vizualizari | 0 Comentarii
Deputatul Gheorghe Coman, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a fost oprit în trafic de către poliţişti, în apropiere de oraşul Urziceni, în timp ce se îndrepta spre Buzău, şi adus la sediul Poliţiei Române din Capitală, urmând să fie încarcerat. Surse din Poliţie au declarat pentru MEDIAFAX că Gheorghe Coman a fost oprit, marţi seară, în trafic de poliţişti, în apropiere de Urziceni, şi a fost adus sub escortă la sediul IGPR din Capitală, urmând să fie încarcerat, cel mai probabil, într-un arest al Poliţiei Capitalei.

Deputatul Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii definitive luate marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Gheorghe Coman a declarat, marţi seară, corespondentului MEDIAFAX că se va preda, însă nu ştie unde "să se ducă" şi trebuie să îşi sune avocatul.

"O să mă predau, nu am ce să fac. Acum sunt pe drum, pe la Urziceni, veneam către Buzău şi am aflat vestea. Nu ştiu unde să mă duc, trebuie să-mi sun avocatul şi să văd unde mă predau, n-am idee eu cu chestiile astea. Mă predau nu se pune problema, dar nu ştiu unde. Dacă vin la Buzău, mă ţin ăştia aici? Sănătate. Dumnezeu e deasupra", a declarat deputatul Gheorghe Coman.

În primă instanţă, un complet de trei judecători de la ICCJ a respins, în 27 decembrie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Coman, dispunând ca acesta să fie cercetat în libertate, dar cu interdicţie de a părăsi ţara. Această decizie a fost contestată atât de procurorii anticorupţie, cât şi de avocaţii lui Coman.

Marţi, în faza de recurs, completul de cinci judecători al instanţei supreme a decis arestarea preventivă a lui Coman, hotărârea fiind definitivă.

Potrivit DNA, deputatul a fost prins în 19 decembrie, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului. Gheorghe Coman a fost dus atunci la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, unde a stat peste trei ore.

Procurorii au arătat că Gheorghe Coman şi-a stabilit un cerc relaţional format din persoane care ocupau funcţii de conducere în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice atât la nivel central, cât şi la nivel local, printre demnitari şi lideri politici. Deputatul intermedia prin aceste persoane rezolvarea unor interese private vizând, în principal, sprijinul politic pentru accesul în funcţii publice importante.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Coman făcea aceste lucruri în schimbul unor servicii, precum: asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia întâlnirilor de lucru organizate în cadrul formaţiunii politice judeţene pe care o conducea, angajarea într-o funcţie publică de conducere a preşedintelui executiv al Organizaţiei Judeţene Buzău a Partidului Conservator, intervenţia la o echipă de control constituită din angajaţi ai DSVSA Buzău în sensul de a favoriza o societate comercială verificată, administrată de un consilier al Partidului Conservator.

Într-o discuţie telefonică din 3 noiembrie 2013, interceptată de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre funcţia de director adjunct la DSV, care, în urma unor "înţelegeri", ar reveni Partidului Conservator.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie 2013 s-a mutat la PC. El fusese ales preşedinte al PC Buzău în luna decembrie.

Conducerea PC a hotărât suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, până la clarificarea situaţiei acestuia în justiţie. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007236 (s)