News Flash:

Basescu ii cere "imperativ" lui Ponta sa inceteze de indata orice atac la adresa justitiei

7 Ianuarie 2014
1302 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, marţi, "imperativ" prim-ministrului Victor-Viorel Ponta "să înceteze de îndată orice atac la adresa justiţiei şi să reintre în atribuţiile constituţionale ale funcţiei de prim-ministru". Premierul Victor Ponta a declarat că el nu se bate cu justiţia, ci cu preşedintele Traian Băsescu şi "cozile lui de topor", arătând că a observat că şeful statului nu a înţeles acest lucru deoarece l-a acuzat de un atac la adresa justiţiei. Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de comunicare publică al Administraţiei Prezidenţiale, "preşedintele Traian Băsescu a luat notă cu profundă îngrijorare de atacurile prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, la adresa justiţiei făcute în ultima perioadă, inclusiv în data de 6 ianuarie".

"Domnul preşedinte Traian Băsescu consideră că aceste declaraţii aduc prejudicii grave României în calitate de stat membru al Uniunii Europene şi NATO. Totodată, aceste declaraţii sunt incompatibile cu exigenţele funcţiei de prim-ministru într-un stat al Uniunii Europene", se arată în comunicatul Departamentului de comunicare publică al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele îi cere "imperativ" prim-ministrului Victor-Viorel Ponta "să înceteze de îndată orice atac la adresa justiţiei şi să reintre în atribuţiile constituţionale ale funcţiei de prim-ministru".

"Totodată, domnul preşedinte Traian Băsescu îi cere public domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să respecte Acordul de colaborare instituţională între preşedintele României şi prim-ministrul Guvernului, în care elementul central se referă la susţinerea independenţei justiţiei", se mai arată în comunicatul de presă. 

Ponta îi răspunde lui Băsescu: Nu mă bat cu justiţia, mă bat cu el şi cu cozile lui de topor

"Sunt convins că sunteţi alături de mine în bătălia cu regimul Băsescu. Am văzut că nu a înţeles domnul preşedinte, că m-aş bate cu justiţia. Eu nu mă bat cu justiţia, mă bat cu el şi cu cozile lui de topor. Vă rog pe toţi să aveţi curaj şi ştim că, pentru ceea ce ne-au votat oamenii, ce se întâmplă în fiecare zi se va întâmpla în mod sigur până în luna decembrie", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici. Mediafax.ro 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1459 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006614 (s)