News Flash:

Gata cu vacanta! Elevii si prescolarii reiau astazi cursurile

6 Ianuarie 2014
1380 Vizualizari | 0 Comentarii
Elevii și preșcolarii se reîntorc luni din vacanța de iarnă. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale (MEN), cursurile semestrului I vor fi reluate luni și se vor încheia vineri, 31 ianuarie.

Vacanța intersemestrială este prevăzută de sâmbătă, 1 februarie, până duminică, 9 februarie, cursurile semestrului al doilea desfășurându-se de luni, 10 februarie, până vineri, 11 aprilie.

Vacanța de primăvară este cuprinsă între 12 și 22 aprilie, iar cursurile se vor desfășura din 23 aprilie până pe 20 iunie.

Vacanța de vară va începe pe 21 iunie și se va încheia pe 14 septembrie.

"În zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri. Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice data de 5 octombrie — Ziua internațională a educației și de 5 iunie — Ziua învățătorului, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar. Săptămâna 7 — 11 aprilie 2014 din semestrul al doilea este dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit 'Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!', având un orar specific", precizează MEN.

Tezele din semestrul I al anului școlar 2013 — 2014 se vor susține, de regulă, până la data de 20 decembrie, iar cele din semestrul al II-lea — până la data de 23 mai.

În situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climaterice locale speciale și de specificul școlii, inspectoratele școlare pot aproba, la cererea conducerii unităților de învățământ, modificări ale structurii anului școlar. Solicitarea de modificare a structurii anului școlar se face după consultarea consiliului reprezentativ al părinților din unitatea de învățământ respectivă. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005029 (s)