News Flash:

De ce ne distrug pantofii picioarele

17 Noiembrie 2016
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
pantof
Ti-ai analizat vreodata mersul? Nu-ti fie teama, fii atenta la modul in care interactioneaza picioarele tale cu solul. Apoi descalta-te si vezi diferentele. Simti vreo schimbare? Vei ajunge la concluzia ca pantofii schimba modul in care pasim.
In acest moment exista o miscare anti-pantofi, iar stiinta tinde sa le dea dreptate.
Picioare desculte – picioare sanatoase
Un studiu facut in Africa de Sud in 2007 a comparat picioarele scheletelor stravechi cu picioarele  populatiei Zulu, dar si a populatiei europene. Scheletele au prezentat cele mai sanatoase picioare, ceea ce a dus la concluzia ca inventia pantofilor a dus la afectarea sanatatii picioarelor.
Populatia Zulu are picioare mult mai sanatoase decat reprezentantii populatiei europene. De ce? Nu prea foloseau pantofi.
Care este explicatia? De ce ne afecteaza sanatatea pantofii
Cand mergem desculti atingem solul intai calcaiul, rulam talpa si ridicam piciorul propulsandu-ne cu ajutorul varfului. Cand suntem incaltati, mersul este usor diferit, din cauza talpii rigide, apasam puternic cu calcaiul, nu rulam talpa si ne folosim muschii gambelor pentru a inainta. Este o miscare nenaturala.
Cum ne distrug pantofii picioarele
Majoritatea pantofilor prezinta o intaritura pe talpa si in zona gleznei, pentru a micsora impactul cu solul. Din pacate, tocmai aceasta ingrosare ne face sa apasam si cu mai mare putere pe calcai, pentru a simti solul si degetele picioarelor nu mai fac miscarea naturala de propulsie.
Concluzia
Singurele motive pentru care purtam pantofi sunt pentru a ne proteja de frig, bacterii si obiecte ascutite. Alege pantofi cu talpa maleabila si ruleaza toata talpa pe sol pentru a pastra sanatatea picioarelor tale.

pantofii concluzia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005929 (s)