News Flash:

Basarabenii au iesit in strada la Timisoara. Acestia protesteaza dupa rezultatele alegerilor de peste Prut

16 Noiembrie 2016
1253 Vizualizari | 1 Comentarii
protest chisinau2 1
Circa 80 de tineri basarabeni, majoritatea studenti, au protestat, luni seara, timp de doua ore, la Timisoara, nemultumiti de modul in care au fost organizate alegerile prezidentiale din Moldova si acuzand faptul ca acestea au fost fraudate.
Manifestantii si-au dat intalnire in fata Caminului 16 din Complexul Studentesc din Timisoara, de unde au pornit intr-un mars pe strazile orasului.
Unii dintre protestatari si-au desenat steagul Republicii Moldova pe fete, iar altii au fluturat drapelul tarii pe toata durata actiunii de protest, scrie ziuadevest.ro.
Tinerii basarabeni au scandat "Alegeri fraudate", "Refuz, rezist, sunt antisocialist", "Diaspora conteaza", "Vrem alegeri repetate", "Jos Dodon", "Mortii nu voteaza" sau "Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta".
De asemenea, protestatarii au cerut demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale, care "se face responsabila de incalcarea unuia dintre drepturile fundamentale ale oricarui cetatean: dreptul la vot", dar si ministrului de Externe, care "este complicele unor alegeri fraudate".
Protestatarii au mers din Complexul Studentesc spre Piata Operei din Timisoara si s-au oprit in fata Consulatului Onorific al Republicii Moldova. Aici, au scandat din nou mai multe lozinci, iar consulul Silviu Sofronie a iesit in fata manifestantilor pentru a-i sfatui sa redacteze o petitie, pe care o va trimite Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti.
Protestul s-a terminat fara sa fie semnalate incidente.

timisoara manifestanti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004683 (s)