News Flash:

Doi frati dati disparuti de patru zile in Muntii Fagaras, sunt cautati de salvamontisti si jandarmi

16 Noiembrie 2016
956 Vizualizari | 0 Comentarii
zapada munte
Doi frati din judetul Mures, care au plecat sambata, intr-o drumetie in Muntii Fagaras, incercand sa ajunga pe varful Moldoveanu, sunt cautati de echipe de salvamontisi si jandarmi montani din Arges si Brasov, precum si de un elicopter al MAI, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cautarile celor doi turisti au inceput luni dimineata, dupa ce familia acestora a sunat la serviciul de urgenta 112 deoarece nu a mai putut lua legatura niciunul dintre ei.
Fratii au plecat din localitatea Sambata de Sus, judetul Brasov, unde au lasat masina cu care venisera si care apartine unei societati comerciale.
Cei doi au urcat pe Valea Sambetei si au incercat sa urce spre Varful Moldoveanu.
In zona zapada depaseste un metru si exista si risc de avalansa, operatiunea de cautare fiind periculoasa si pentru echipele de salvare.
"Accesul pe creasta Fagarasului pe timp de iarna este strict interzis. Sunt inchise toate traseele montane. Nici salvamontistii cu experienta nu pot merge. Accesul se poate face doar pana la Cabana Valea Sambetei si la cabana Turnuri. Mai departe este extrem de periculos", a mai spus Ciprian Pais.
Masina celor doi, lasata la Sambata de Sus, a fost ridicata, marti, de politisti si de reprezentantii companiei careia ii apartine, a mai spus sursa citata. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004833 (s)