News Flash:

De ce este bine să spui Tatăl Nostru seara. Medicii au oferit explicația pentru puterea rugăciunii asupra creierului

21 Iulie 2022
561 Vizualizari | 0 Comentarii
295016412 636556497835239 3869595596858029869 n

Sunt multe persoane care se roagă seara, înainte de culcare, dar și o mulțime de oameni care nu țin cont și nu au acest obicei, fără a ști ce efect are asupra sănătății noastre. Află de ce este bine să ne rugăm seara și, mai ales, să spunem rugăciunea Tatăl Nostru.

Totul despre rugăciune

Rugăciunea este cel mai simplu mod prin care putem comunica cu Dumnezeu. Prin rugăciune ne apropiem mai mult de El și simțim atunci că orice problemă dispare. Rugându-ne, învățăm cât să cerem de la Dumnezeu, dar și ce să îi oferim Acestuia.

Una dintre cele mai puternice și cunoscute rugăciuni este Tatăl Nostru, despre care și medicii spun că are o putere mare asupra minții noastre. Vlad Ciurea, renumitul neurochirurg, a explicat că este bine să o rostim seara, pentru că ne stimulează memoria și ne ajută să reținem mai bine.

Medicul explică faptul că orice informație este mai bine implementată în minte dacă este citită seara. Mintea este limpede seara, înainte de culcare și, după repaosul din timpul somnului, ne vom trezi cu informația pusă la punct.

”Rugăciunea este făcută, pe de o parte, să te apropie de Dumnezeu, iar pe de altă parte e ca și cum te-ai curăța. Este bine să te rogi și să și mulțumești. Amândouă sunt binevenite. Când fac o operație mai deosebită, de ce să nu spun și în suflet și cu vorbe: Doamne, ajută-mă! Este atât de frumos. Mai este ceva: să nu înjuri. Eu știți că nu știu să înjur?”, a mai spus medicul.

Cum să ne începem corect ziua

Neurochirurgul mai spune și că trebuie să ținem cont de mai multe aspecte pentru a începe ziua cu bine. Astfel, este important să ne trezim devreme, în jurul orei 5, să facem un duș și să ne bem cafeaua în liniște. Înainte de a ne bea cafeaua, trebuie să bem un pahar de apă pe stomacul gol, să deschidem fereastra și să stăm liniștiți.

„Fără alte medicamente. Și încetișor, nu vă grăbiți, avem tot timpul. Duș de dimineață, înviorare. Timp pentru toate. Ascultați o melodie care vă place. Încercați să stați la masă, să ascultați muzică, să luați în liniște micul-dejun, care e pentru a porni tot organismul”, spune profesorul Vlad Ciurea.

De asemenea, deplasarea spre locul de muncă nu trebuie făcută pe fugă și în claxoane, ci în liniște. Astfel, trebuie să conducem calm, să nu ne agităm și să fim atenți la trafic.

Cel mai important aspect este să nu uităm că somnul este important. Dacă nu ne vom odihni suficient, vom fi agitați și nu vom funcționa la capacitate maximă. Cafeaua, energizantul și alcoolul nu ne fac deloc bine, ci doar ne afectează sistemul nervos.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004665 (s)