News Flash:

De ce ai dimineata ochii umflati?

4 Iunie 2017
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
ochii umflati
In principiu, cauza ochilor umflati este retentia de fluide, care este frecvent intalnita si inofensiva. Cu toate acestea, poate fi vorba si despre cateva motive mai greu de observat. Iata care sunt acestea!

4 motive pentru care te trezesti cu ochii umflati

1. Mananci prea multa sare

Conform studiilor, consumul ridicat de sare poate cauza retentia de lichide sau aparitia inflamatiilor. Pentru a echilibra situatia, trebuie sa bei o cantitate suficienta de apa si sa limitezi consumul de sare. Depasirea aportului zilnic recomandat de sare are loc frecvent, mai ales daca mananci paine, bacon si alte mancaruri procesate. Cu cat mananci mai putine alimente procesate, cu atat mai mult micsorezi aportul de sare adus organismului. 

Lipsa de vitamine se poate observa in oglinda
 

2. Consumi prea multi carbohidrati

O dieta bogata in carbohidrati provoaca o crestere a secretiei de insulina si o retentie crescuta a sodiului. Si, dupa cum spuneam, cu cat exista mai mult sodiu in organism, cu atat mai multa apa retinem. Incearca sa eviti alimente procesate si carbohidratii. Specialistii recomanda sa consumi carbohidrati intr-o stare cat mai naturala. De exemplu, poti inlocui carbohidratii din paine cu aceia din cartofi.

3. Mananci prea putine proteine

Potrivit cercetarilor realizate de Scoala de Medicina de la Harvard, deficitul de proteine din sange, care poate fi cauzat de afectiuni ale ficatului si rinichilor sau de malnutritie, duce la aparitia inflamatiilor in corp.

Acest proces are loc din cauza nivelului scazut de albumina, care este o proteina, din sange. Misiunea albuminei este de a elimina fluidele suplimentare. Asigura-te ca ai o dieta sanatoasa, astfel incat sa-i permiti organismului sa produca suficienta albumina.

4. Ai probleme cu rinichii

Atunci cand ai ochii umflati, mai ales dimineata, s-ar putea sa fie un simptom cauzat de o afectiune la nivelul rinichilor. Insa ce legatura au ochii umflati cu problemele la rinichi? Este vorba despre faptul ca rinichii s-ar putea sa nu elimine suficient sodiu in sange. Iar o cantitate prea mare de sodiu cauzeaza retentia de apa. De asemenea, rinichii pot cauza reducerea nivelului de albumina din corp, provocand si mai multe probleme cu retentia de apa. 

Celelalte simptome ale unei boli renale cronice includ starea de greata, senzatia de oboseala, varsaturile, picioarele si gleznele umflate, lipsa poftei de mancare, pielea uscata, senzatia de mancarime, durerea de spate si durerile la urinat. Daca ai observat unele dintre aceste simptome, pe langa prezenta ochilor umflati, este recomandat sa consulti un medic specialist. 


sursa: eva.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005412 (s)