News Flash:

10 lucruri la care trebuie sa renunti pentru a fi fericit

3 Iunie 2017
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
13 lucruri la care trebuie sa renunti ca sa fii fericit 284912
Luminita Daniela Saviuc, o romanca de 29 ani, a cucerit lumea prin talentul sau motivational. Articolul sau „10 lucruri la care trebuie sa renunti pentru a fi fericit“ publicat de Huffington Post a devenit cel mai citit material de dezvoltare personala, fiind distribuit pe Internet de 1,2 milioane ori.

Invata sa traiesti sanatos, National

Iata o lista cu 10 lucruri la care trebuie sa renunti pentru a-ti face viata mult mai usoara si mult mai fericita. Te tii cu dintii de atat de multe lucruri care iti cauzeaza durere, stres si suferinta, si in loc sa renunti la ele, in loc sa nu fii stresat si sa fii fericit, continui sa pastrezi aceste lucruri in viata ta, relateaza Purposefairy.com.

Insa gata. Incepand de astazi vei invata cum sa renunti la toate acele lucruri care nu te ajuta cu nimic si vei imbratisa schimbarea. Esti pregatit? Incepem.

1. Renunta la nevoia de a avea intotdeauna dreptate

Multe persoane nu suporta ideea de a gresi, si isi doresc sa aiba intotdeauna dreptate, chiar si cu riscul de a incheia o relatie minunata sau provocand mult stres si durere, pentru ei si pentru altii.

Pur si simplu nu merita. Oricand simti nevoia “urgenta” de a sari intr-o discutie despre cine are dreptate si cine greseste, intreaba-te urmatorul lucru: “Prefer sa am dreptate sau prefer sa fiu o persoana blanda?”. Ce castig dintr-un conflict verbal, in urma caruia cel din fata mea paraseste “scena” cu un gust amar si un sentiment de dezamagire?

2. Renunta la nevoia pentru control

Fii dispus sa renunti la nevoia de a controla intotdeauna tot ce se intampla cu tine si cu cei din jurul tau: situatii, evenimente, oameni etc. Indiferent ca sunt persoane dragi, colegi de munca sau pur si simplu straini pe care ii intalnesti pe strada, permite-le sa existe. Permite tuturor lucrurilor si persoanelor sa fie exact asa cum sunt si o sa vezi ce bine te vei simti.

“Lasand lucrurile sa fie, totul va curge lin, asa cum trebuie”, spunea Lao Tzu.

3. Renunta la vina

Renunta la nevoia ta de a da vina pe alte persoane pentru ceea ce ai sau nu ai, pentru ceea ce simti sau nu simti. Inceteaza sa renunti la puterile tale si incepe sa iti asumi responsabilitatea pentru viata ta.

4. Renunta la auto-infrangere

Cati oameni se ranesc singuri din cauza mentalitatii lor negative, poluate si a auto-infrangerii repetitive? Nu crede tot ceea ce iti spune mintea, in special daca este ceva negativ si care te auto-distruge. Esti mai bun de atat.

“Mintea este un instrument superb daca este folosit asa cum trebuie. Totusi, folosita in mod gresit, devine foarte distructiva”, spunea Eckhart Tolle.

5. Renunta la convingerile tale limitate

Renunta la convingerile tale despre ceea ce poti sau nu poti face, despre ceea ce este posibil sau imposibil. De acum inainte nu o sa mai permiti convingerilor tale limitate sa te tina captiv. Deschide-ti aripile si zboara!

“O convingere nu este o idee detinuta de minte, este o idee care tine mintea”, spunea Elly Roselle.



6. Renunta sa te mai plangi

Renunta la nevoia ta constanta de a te plange despre acele multe, multe, multe lucruri, oameni, situatii, evenimente care te fac nefericit, trist si depresiv. Nimeni nu te poate face nefericit, nicio situatie nu te poate face trist decat daca ii permiti.

Nu situatia care declanseaza acele sentimente este de vina, ci modul in care alegi sa le privesti. Nu subestima niciodata puterea gandirii pozitive.

7. Renunta la luxul de a critica

Renunta la nevoia de a critica lucruri, evenimente sau oameni care sunt diferiti fata de tine.

Cu totii suntem diferiti, si totusi cu totii suntem la fel. Toti vrem sa fim fericiti, toti vrem sa iubim si sa fim iubiti si toti vrem sa fim intelesi. Cu totii vrem ceva, si ceva este dorit de noi toti.

8. Renunta la nevoia de a impresiona celelalte persoane

Inceteaza sa mai incerci atat de tare sa fii ceva ce nu esti doar ca ceilalti sa te placa. Lucrurile nu functioneaza asa.

In momentul in care incetezi sa mai incerci atat de tare sa fii ceva ce nu esti, momentul in care renunti la toate mastile tale, momentul in care te accepti cu adevarat, o sa descoperi ca oamenii se simt atrasi de tine, fara a depune niciun efort pentru asta.

9. Renunta la ideea de a te opune schimbarii

Schimbarea este buna. Schimbarea te va ajuta sa mergi de la A la B. Schimbarea te va ajuta sa faci imbunatatiri in viata ta si in viata celor din jurul tau.

“Urmareste fericirea si Universul va deschide usile pentru tine acolo unde nu existau decat pereti”, Joseph Campbell.

10. Renunta la etichetare

Inceteaza sa etichetezi acele persoane, lucruri si evenimente pe care nu le intelegi ca fiind ciudate si diferite si incearca sa iti deschizi mintea, putin cate putin. Mintile functioneaza doar atunci cand sunt deschise.

“Forma cea mai inalta de ignoranta este atunci cand respingi ceva despre care nu stii nimic”, Wayne Dyer.

fericit sanatos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006256 (s)