News Flash:

Primarul Robu promite plantarea mai multor copaci in oras

30 Octombrie 2013
1314 Vizualizari | 0 Comentarii

Lucrările de reabilitare a unor străzi şi intersecţii din Timişoara starnesc și controverse. Unii timişoreni sunt nemulţumiţi de mulțimea copacilor sacrificaţi în procesul de reconfigurare a diverselor zone ale orașului. Este cazul intersecţiei din Piaţa Bălcescu, unde au fost tăiaţi zeci de copaci, dar va fi în curand şi cazul Pieţei Libertăţii.

In Bălcescu, conform primarului, au fost tăiaţi copacii periculoşi, dar au fost plantaţi alţi 75 de meri, tei şi frasini. In Piaţa Libertăţii se va încerca scoaterea în evidenţă a clădirilor, iar unii copaci vor fi tăiaţi.

Primarul Nicolae Robu este iritat de comentariile celor care pun la îndoială bunele sale intenţii în domeniul spaţiilor verzi. Cu ocazia predării amplasamentului pentru lucrările din centrul istoric, edilul s-a lansat într-un adevărat discurs pe această temă. Potrivit declaraţiilor acestuia, într-un an de mandat, au fost plantaţi peste 1000 de copaci, iar la fiecare copac tăiat se vor planta alţi 10 copaci.

„Noi trebuie să ne comparăm cu lumea pe care o admirăm. Trebuie să ne uităm cum arată piaţetele în oraşe care sunt demne de toată admiraţia şi pentru care avem un adevărat cult. Nu sunt verzi. Acolo se scot în evidenţă clădirile. Noi nu trebuie să o luăm razna. In ceea ce mă priveşte, pot vorbi foarte relaxat - deşi ştiu că pe unii îi supăr, că aşa se întamplă întotdeauna - pentru că am plantat peste 1000 de copaci într-un an de mandat. Drept urmare, am toată libertatea să vorbesc foarte relaxat. Dar noi, oamenii, nu putem fi subordonaţii nici ai pomilor, nici ai cainilor, nici ai ciorilor. Pomii ne ajută că trăim, dar trebuie să ne ajute, nu să se încurce. Acolo unde se potriveşte să fie pomi trebuie să fie pomi. Iar într-un oraş ca Timişoara, o declar foarte solemn, la sfarşitul mandatului meu vor fi mii de pomi în plus faţă de caţi au fost la începutul mandatului meu. Nu cumva cineva să înţeleagă că eu aş avea ceva împotriva pomilor. Dimpotrivă, iubesc natura, iubesc vegetaţia, iubesc animalele, însă cred că iubirea nu trebuie să ne facă să devenim iraţionali. Şi atunci cand în anumite locuri cate un pom trebuie tăiat, trebuie să ne asumăm să-l tăiem, dar să plantăm alţi zece în locul lui. Iar acolo unde pomii sunt bătrani, cum s-a întamplat în zona Bălcescu, pe strada Ciprian Porumbescu, trebuie să înţelegem că nu e deloc de dorit să apară victime omeneşti şi nici măcar pagube materiale ca să luăm noi hotărarea de a face ceea ce trebuie făcut. Fiecare pom îşi are durata lui de viaţă. Dacă din lipsă de curaj şi de asumare noi scăpăm din vedere acest amănunt, riscăm să producem victime. Şi după aceea, la disperare, vom face, ca în povestea cu cainii, lucruri la extrema cealaltă. Trebuie să fim oameni raţionali. Eu cred că în tot ce fac dovedesc că sunt un om raţional. Şi, în plus, îmi permit să spun lucrurilor pe nume, în modul cel mai direct, chiar dacă prin asta am văzut că pe mulţi îi supăr. Simt însă şi îmi arată şi sondajele că pe majoritatea covarşitoare a cetăţenilor nu-i supăr, ci dimpotrivă, îi am alături”, a declarat primarul Nicolae Robu.

 


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1352 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007158 (s)