News Flash:

Procurorul Angela Nicolae si fiul acesteia, arestati pentru 29 de zile

30 Octombrie 2013
1444 Vizualizari | 0 Comentarii

Judecătorii Inaltei Curți de Casație și Justiție au decis marți seara arestarea preventivă pentru 29 de zile a Angelei Nicolae, procuror-șef al Biroului de Relații Internaționale și Programe din Parchetul General și a fiului acesteia, Daniel Nicolae, în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 50 de milioane de euro. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Dezbaterile au început în jurul orei 13,00, iar la ora 19,00 Angela Nicolae și ceilalți inculpați au părăsit sala de judecată, deoarece le expiraseră ordonanțele de reținere, ei urmand a fi ridicați organele de poliție.
La ieșirea din sala de judecată, Angela Nicolae a spus că este nevinovată și dorește să meargă acasă.
In acest caz, procurorii DNA au solicitat instanței arestarea a 29 de persoane. Inculpații au fost împărțiți în trei loturi, pentru o judecare mai rapidă a solicitării DNA.
Potrivit unui comunicat al DNA, celelalte persoane pentru care s-a cerut arestarea preventivă sunt: Moubarak Mahmoud Sleiman, Masri Mohamed Mahmoud, Antonio Burlacu, Răzvan Lungu, Vasile Corbu, Camelia Sora, Petra Gherbezan, Abdul Mounim Al Zaid, Andrei Mardare, Sorin Cristian Ștefan, Traian Ilie, Husein Zayed, Ali A. Ali, El Khoury Elias, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Ghaziri Rami, Omar Hamid, Mouhamed Kouli, Chraif Ali, Mihail Țigănilă, El Khoury Chrbel, Adrian Sărăcuțu, El Mahoud Suheil Rashid Selim Ahmed, Orlando Emil Daher.

De asemenea, față de 6 persoane, respectiv Cristiana Lepădatu, Ioana Zamfir, Emilia Curăvalea, Bitar Rami, Oana Nită, Vasile Bujor Groza, procurorii au dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara.

Potrivit DNA, din 2010 pană în prezent, inculpații au derulat activități infracționale de constituire, respectiv aderare și sprijinire a rețelei infracționale ce vizează producția și desfacerea produselor din carne.

Printr-un amplu mecanism evazionist, în cadrul căruia au fost utilizate societăți comerciale de tip fantomă (adică societăți comerciale care nu funcționează la sediul declarat, au asociați și administratori cetățeni străini, care nu pot fi găsiți la reședințele declarate), inculpații au derulat operațiuni comerciale cu eludarea normelor fiscale.

Astfel, în intervalul 2010-2013, membrii rețelei au derulat operațiuni comerciale triunghiulare scriptice (în realitate mărfurile fiind valorificate fără forme legale pe piața internă, cu eludarea legislației privind obligațiile fiscale generate de TVA, impozit pe profit), iar reușita fraudei fiscale a fost posibilă prin măsurile de precauție folosite și sprijinul funcționarilor fiscali ai statului roman, ai organelor de urmărire penală.

Anchetatorii susțin că Moubarak Mahmoud Sleiman, asociat unic și administrator al SC Sam Plus Internațional SRL București, a fost principalul organizator al grupului infracțional la care au aderat persoane interpuse, implicate în înființarea firmelor fantomă, coordonarea operațiunilor și reprezentarea firmelor, inclusiv cu ocazia controalelor fiscale.

Angela Eugenia Nicolae, șef al Biroului de Relații Internaționale și Programe (altele decat PHARE), și fiul acesteia, Daniel Nicolae, sunt acuzați că, în perioada 2012-2013, au pretins, în numeroase randuri, și au primit diferite sume de bani de la Rami Ghaziri și de la un alt învinuit (față de care nu s-a pus în mișcare acțiunea penală pană în prezent) cercetați în cauză, lăsandu-i să creadă că, prin calitatea de procuror șef birou la PICCJ, Angela Nicolae va putea influența obținerea unor soluții favorabile în dosarele penale în care erau cercetați pentru infracțiuni de evaziune fiscală.

In concret, în perioada 2012-2013, Angela Nicolae a pretins și primit, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct și prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei și 5.000 lei de la învinuiți.

Un mod de operare similar a fost folosit de Angela Nicolae și în raporturile cu o altă persoană, administrator și asociat în mai multe societăți cu profil agricol.

Astfel, la data de 28 mai 2013, persoana respectivă a apelat la Angela Nicolae care i-a promis că va interveni pe langă un prim-procuror al unui Parchet de pe langă Judecătorie, pentru a-i facilita unui prieten obținerea unei soluții favorabile în dosarul penal în care era cercetat pentru săvarșirea infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.

Ancheta penală a fost finalizată, dar nu în sensul promisiunii făcute de Angela Nicolae, ci în sensul trimiterii în judecată a persoanei cercetate.

In cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte 15 persoane care sunt cercetate în stare de libertate, printre care se află și senatorul PSD Niculae Bădălău. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1481 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006088 (s)