News Flash:

Data viitoare toarna putina apa calda in ghiveci. Nu le vei face rau plantelor, dimpotriva - Uite de ce

12 Ianuarie 2018
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
planta

Probabil ati auzit multe remedii neobisnuite pentru daunatori si diverse boli de plante, dar folosirea apei calde este unul care chiar functioneaza eficient, spun specialistii. Spre deosebire de diferite pesticide sau remedii de casa, baile de apa fierbinte pentru plante sunt sigure pentru planta si pentru mediul inconjurator.

Tratamentul cu apa calda reprezinta o modalitate veche de a scapa plantele o varietate de daunatori proveniti din sol. In plus, multi agenti patogeni din seminte sunt distrusi. Temperatura ideala a apei in acest sens este de 48 de grade Celsius.

De ce se usuca plantele

Plantele de apartament sunt frumoase si au un aspect sanatos atunci cand sunt udate constant, primesc suficienta lumina, respira aer curat si au un sol plin de nutrienti, insa atunci cand le lipseste un lucru esential, sufera diferite schimbari la nivelul frunzelor, in special in ceea ce priveste textura si culoarea.

Te-ai intrebat vreodata de ce frunzele plantelor de apartament se ingalbenesc sau capata nuante maronii? Specialistii au gasit motivele si te sfatuiesc ce sa faci pentru ca minunatele tale plante sa arate bine si sa fie sanatoase.

De ce se ingalbenesc frunzele plantelor de apartament

Ingalbenirea frunzelor poate fi naturala, adica apare odata cu imbatranirea plantei, sau poate aparea si ca urmare a unor greseli de ingrijire. De obicei, plantele decorative prin frunze sunt cele mai predispuse la ingalbenire. Printre motivele care duc la aceasta schimbare se numara udarea exagerata a solului, lipsa luminii, amplasarea plantei intr-o incapere racoroasa, deficientele de nutrienti si infectiile virale.

Daca frunzele plantelor de apartament se ingalbenesc, desi nu sunt batrane, incearca sa faci schimbari minore, pentru a putea observa ce anume provoaca modificarea culorii. Asaza ghiveciul intr-un loc unde poate capta mai bine lumina naturala, foloseste un fertilizator universal si uda planta mai rar.

De ce varfurile frunzelor devin maro

Daca observi ca varfurile frunzelor devin maro si se usuca, este semn ca planta duce lipsa de apa. In acest caz, uda solul pana ce apa incepe sa se scurga in tava ghiveciului. Apoi, uda planta de fiecare data cand solul este uscat la suprafata.

Varfurile maro ale frunzelor pot trada si un aer excesiv de uscat in camera, precum si un supradozaj al fertilizatorului. Asaza un vas mare cu apa langa planta, pentru a creste nivelul de umiditate si foloseste fertilizator doar de 2-3 ori pe an, in cantitati moderate.

De ce apar pete argintii sau rosiatice pe frunze

Multe plante de apartament sunt iubitoare de lumina, insa daca sunt amplasate in bataia directa a soarelui, exista posibilitatea aparitiei unor pete argintii sau rosiatice pe frunze. Daca observi o astfel de schimbare, muta planta intr-un loc in care poate beneficia in continuare de lumina naturala, dar unde razele soarelui nu reusesc sa o atinga.

 


tratamentul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005918 (s)