News Flash:

Utilizarea manualelor auxiliare, permisa din nou in scoli

10 Ianuarie 2018
995 Vizualizari | 0 Comentarii
elev cl4

Ministerul Educatiei Nationale a reglementat procedura de utilizare a auxiliarelor in scoli, iar cadrele didatice vor alege auxiliarele care vor ajunge pe bancile elevilor, iar parintii isi pot exprima acordul cu privire la utilizarea acelor materiale. Procedura este inclusa in ROFUIP.
"In functie de nevoile specifice fiecarui ciclu de invatamant, cadrele didactice prin catedre/comisii metodice selecteaza auxiliarele didactice din lista celor aprobate/avizate de CNEE. Acestea sunt centralizate de profesorul diriginte, care le prezinta adunarii generale a parintilor. Adunarea generala a parintilor hotaraste sustinerea cadrelor didactice si a echipei manageriale a unitatii de invatamant privind activitatile, auxiliarele didactice si mijloacele de invatamant utilizate in demersul de asigurare a conditiilor necesare educarii copiilor/elevilor", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Eduatiei National.

Dupa ce profesorii aleg lista auxiliarelor pe care doresc sa le foloseasca la clasa, asociatiile de parinti din fiecare unitate de invatamant isi exprima acordul pentru utilizarea acestor materiale.

Rezultatele primei sesiuni de aprobare/avizare a auxiliarelor didactice au fost publicate in data de 5 ianuarie 2018 si au fost validate prin ordin de ministru, astfel ca Liviu Pop a avizat 1.200 de titluri.
"Ordinul de ministru care stabileste procedura de utilizare a auxiliarelor didactice contine si o serie de amendamente aplicate Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP) din 2016, ca urmare a introducerii invatamantului dual ca forma de organizare a invatamantului profesional si tehnnic, precum si a necesitatii de a clarifica o serie de aspecte care vizeaza posibilitatile de continuare a studiilor si de realizare a transferurilor elevilor", se mai arata in comunicatul institutiei.

Aceasta procedura de utilizare a materialelor auxiliare a fost inclusa si in noul regulament-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP).

Ministrul Educatiei a declarat, la inceputul lunii august, ca toate mijloacele de invatamant didactic auxiliar si curicular trebuie revizuite, motiv pentru care niciunul nu va mai fi valabil. Ordinul a intrat in vigoare, in prezent nefiind folosite manuale auxiliare. Decizia lui Pop a starnit si nemultumiri in randul parintilor si profesorilor.


rofuip
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004990 (s)