News Flash:

Video - Motivul pentru care unii oameni mai fac o gaura in cheia de la apartament

11 Ianuarie 2018
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
cheie de apartament

Unii oameni folosesc o metoda ingenioasa pentru una dintre cele mai banale, dar enervante, probleme. Stare de fapt: avem o legatura de chei, ajungem acasa, pe hol e semiintuneric si vrem sa deschidem usa.

Bajbaim dupa cheia de la apartament, poate folosim lanterna de la telefon, ne incurcam printre celelalte chei, de la masina, birou, si deschidem in cele din urma usa. Un om din Rusia ofera o solutie pentru a evita aceasta mica, dar iritanta problema. E simplu: o noua gaura data in cheia de la apartament forteaza inclinarea acesteia pe inelul brelocului.

Citeste si

Cheia de la apartament, cea mai importanta, iese astfel automat in evidenta din manunchiul de chei si poate fi identificata si in intuneric, fara sa mai aruncam vreo privire.

Superstitii despre chei

Cand indragostitii fac un schimb de chei, se crede ca in acest fel ei isi deschid portile inimilor unul catre celalalt. Acest gest este un simbol al dragostei si fericirii. Pe vremuri, la evrei, era un lucru obisnuit ca moasele sa puna o cheie in mana femeilor pe cale sa nasca, astfel incat sa "descuie"bebelusul si sa asigure o nastere usoara, lipsita de riscuri.

Deoarece erau confectionate altadata din fier, cheile erau considerate a fi obiecte norocoase. Chiar si in prezent, exista superstitia ca una purtata in buzunar iti creaza oportunitati. Totodata, pentru unii, cheile vechi sunt cu noroc atunci cand sunt amplasate pe peretii casei.

In Germania, oamenii purtau odata chei in miniatura, avand rolul de a le aduce norocul de partea lor. In unele regiuni din Europa estica, potrivit unei superstitii, o cheie asezata cu susul in jos pe peretele de langa pat inspira vise placute, frumoase, si alunga cosmarurile.

Cheia din vise | Interpretare si semnificatie vise

Atunci cand iti zanganesti legatura de chei, alungi spiritele rele din preajma ta.

Pentru a te asigura ca un bebelus este in siguranta atunci cand doarme, strecoara-i o cheie sub plapumioara sau sub perna. Scaparea pe jos a unei chei nu este de bun augur, anuntand cateodata o neintelegere cu cineva apropiat. E si mai rau daca rupi o cheie, in special in broasca, intrucat acest lucru atrage moartea catre tine.

Gasirea unei chei inseamna ca vei descoperi un secret care te va lua prin surprindere ori ca esti pe cale sa iti dezvalui o comoara daca reusesti sa depasesti mari dificultati.

Pierderea cheilor este considerat un semn rau, implicand o nenorocire, chiar moartea. In acelasi timp, cheia locuintei pierdute cand esti departe de ea denota ca iti doresti sa te intorci acasa. Intr-o alta superstitie, cand pierzi cheia casei, poate insemna ca dragostea ta fata de sotul tau/sotia ta se diminueaza.

Pe de alta parte, o cheie ruginita gasita este un semn bun, vestind o mostenire! In Scotia, un polonic si cheia de la intrarea in casa puse in mainile unui barbat proaspat casatorit dau de inteles ca este stapanul casei.

In Grecia, cheia este un simbol al cunoasterii si vietii. Se crede ca trei chei purtate impreuna au capacitatea sa deschida portile catre dragoste, avere si sanatate.

Cand te simti in pericol, poti sa te protejezi atingand o cheie! Atat in superstitiile rusesti, cat si in cele sudeze, punerea cheilor pe masa este cu ghinion, atragand pierderi financiare sau lacrimi.

Daca dormi pentru prima data intr-o casa si iti pui cheia de la ea sub perna, ai sansa sa-ti vezi in vis viitorul tovaras de viata. In Ionia, o localitate din Turcia de azi, exista traditia ca oamenii sa fie inmormantati impreuna cu o cheie ce avea menirea de a le deschide poarta catre lumea de dincolo.

Galerie Video


chei scotia polonic grecia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005164 (s)