News Flash:

Alimente care iti dau o stare proasta

28 Iulie 2018
687 Vizualizari | 0 Comentarii
baton

Este o situatie cu care se confrunta numeroase persoane, iar de vina ar putea fi alegerile alimentare. Unele alimente, in special cele procesate si pline de aditivi, ne afecteaza starea de spirit prin compozitia lor. Iata care ar putea fi vinovatii pentru starea proasta cu care te confrunti din senin:

Bauturile dietetice

Aspartamul, un indulcitor sintetic folosit in bauturile dietetice, contine un aminoacid numit fenilalanina. In unele studii acest aminoacid a fost asociat cu scaderea productiei de serotonina in organism. Serotonina este un neurotransmitator care regleaza starea emotionala si ofera o senzatie de bine, fiind cunoscuta si ca "hormonul fericirii".

Batoanele de ciocolata sau cereale

Acele batoane extrem de dulci pe care nu ti le poti refuza atunci cand simti o pofta serioasa de dulce contin cantitati extrem de mari de zahar. Acestea produc un efect in cascada. Cresc brusc nivelul energiei, care apoi scade la fel de brusc. Iar cand nivelul zaharului din sange scade sub limita normala, in organism sunt eliberati hormoni ai stresului, care provoaca stari emotionale puternic alternante.

Dulciurile ambalate din comert

Nu este o surpriza ca zaharul in exces este vinovat pentru starile proaste pe care le avem uneori. Dar dulciurile din magazine, in special cele colorate, cu glazura si toppinguri sunt si mai periculoase pentru ca pot contine coloranti artificiali. Acestia au fost asociati cu deficitul de atentie si hiperactivitatea in special in cazul copiilor.

Prin urmare, daca vrei neaparat ceva dulce, atunci alege o prajitura proaspata in locul unor dulciuri ambalate.

Mancarea fast-food

Mancarea de tip fast-food contine grasimi trans, in special uleiuri hidrogenate. Studiile au evidentiat faptul ca aceste uleiuri afecteaza echilibrul acizilor grasi benefici din organism, asa cum sunt omega-3. Iar un nivel scazut al omega-3 a fost asociat cu stari de pesimism, depresie si agresiune.

Margarina

Pentru ca este grasime trans pura, margarina este unul dintre cele mai nocive alimente pentru sanatatea si starea ta emotionala. Asa cum spuneam mai sus, grasimile trans afecteaza nivelul omega-3, acizi grasi benefici pentru corp si creier.

Gustarile sarate

Verifica lista de ingrediente data viitoare cand deschizi o punga de chipsuri sau alune. Multe astfel de gustari sarate contin monoglutamat de sodiu, un aditiv care are rolul de a intensifica aroma. Nu doar ca iti poate da o stare de slabiciune si oboseala, dar aceasta substanta provoaca si dureri de cap.

Conservele

Fasolea, supa sau diverse alte preparate vandute in conserve contin adesea cantitati mari de sare si monoglutamat de sodiu. De asemenea, o substanta cunoscuta ca BPA, care se gaseste in produsele conservate in cutii din tabla, poate interfera cu zone ale creierului responsabile pentru reglarea starilor emotionale si a memoriei.

sursa: eva.ro


mancarea fast-food margarina gustarile sarate conservele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007316 (s)