News Flash:

Cum stii ca ai probleme cu inima. 10 semne pe care nu ar trebui sa le ignori

6 Iunie 2017
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
infarct
Cum stii ca ai probleme cu inima. 10 semne pe care nu ar trebui sa le ignori
Bolile de inima sunt principala cauza a deceselor la nivel global. Unul dintre motivele pentru care aceste afectiuni sunt atat de periculoase este ca oamenii ignora simptomele si cer ajutorul medicului prea tarziu.
In plus, semnele bolilor cardiovasculare nu sunt foarte evidente.  Asta va face ca bolile cu inima sa devina principala cauza de deces in randul populatiei.
CARE E MOTIVUL CARE FACE CA BOLILE CARDIACE SA FIE PRINCIPALA PROBLEMA?
Cei mai multi oameni nu cauta ajutor cand primele semne ale bolilor cardiace apar, unul dintre motive fiind ca acestia nu cunosc indiciile specifice si chiar daca le stiu, ei nu incearca sa ia nicio masura deoarece cred ca vor disparea de la sine. Prin urmare, cel mai simplu lucru de facut este sa invinovateasca poluarea din natura, alimentatia neadecvata si stilul de viata gresit.
Majoritatea bolilor inimii sunt diferite de la om la om, pentru unii manifestandu-se puternic iar pentru altii efectele fiind reduse.
Din aceste motive, va prezentam mai jos cele mai des intalnite 10 semnale care indica probleme ale inimii si de asemenea va recomandam ca daca observati unul dintre aceste simptome care nu dispare dupa cateva ore sau zile sa va contactati imediat medicul.

1. Probleme cu respiratia si ameteli
Daca nu suferiti de astm, probleme ale plamanilor sau obstructii cornice si aveti probleme cu respiratia, atunci acesta este clar un semn al unui atac de cord. La fel stau lucrurile si cu ametelile.

2. Greturi
Alte probleme care apar cand aveti un atac de cord sunt: dureri de stomac, voma, indigestii sau doar greturi.

3. Presiune toracica
Daca aveti probleme cu pieptul sau simtiti presiune asupra acestuia acesta este un simptom al unui infarct.

4. Dureri in piept
Chiar daca simtiti o durere in zona pieptului, asta nu inseamna intotdeauna ca aveti probleme cu inima deoarece uneori nu avem nicio idee ce cauzeaza durerea. Conform decanului Universitatii din Arkansas pentru Studii Medicale si de Infirmerie din Little Rock, Jean C. McSweeney, durerile din piept corelate cu inima apar de obicei sub stern, undeva in partea stanga. El compara durerea cu senzatia de strangere, presiune, plenitudine si in termeni mai plastici, cu impresia ca un elefant s-a asezat pe piept.
5. Dureri in alte zone
La fel, daca simtiti dureri in alte zone ale corpului, nu inseamna neaparat ca aveti probleme cu inima. Amy Thompson, o infirmiera din departamentul cardiologic de la British Heart Foundation, precizeaza ca durerea se intinde de la stanga la dreapta pieptului si continua pana la maxilar si gat. Majoritatea pacientilor internati cu probleme cardiace nu prezentasera nicio durere in zona pieptului. Acestea au fost rezultatele unui studiu realizat in 2012 in Statele Unite ale Americii.

6. Anxietate
Daca va simtiti ametiti si aveti senzatia ca veti lesina sau daca va simtiti nervosi si ingrijorati despre sanatatea dumneavoastra, acesta este un semnal clar ca aveti probleme cu inima.
7. Aspect bolnavicios
Inainte de a avea un atac de cord, oamenii pot arata palizi, tulburati, cu frisoase si cu presiunea sangelui atingand punctul cel mai de jos.

8. Palpitatii
Cresterea ritmului cardiac combinat cu probleme ale respiratiei, senzatii de slabiciune si ameteala sunt toate semnale ale unui atac de cord sau insuficienta cardiaca. Asta inseamna ca neacordarea de atentie aritmiei cardiace poate duce la infarct.

9. Senzatii de slabiciune si oboseala
Conform precizarilor British Heart Foundation, unii oameni, in special femeile, se simt foarte slabiti si obositi inainte de a avea un atac de cord.

10. Transpiratii
De asemenea, inainte de a suferi un infarct, unii oameni transpira foarte mult.
In concluzie, acestea sunt cateva dintre semnalele dupa care puteti recunoaste unele probleme cardiace. Uneori, puteti avea o problema cu inima si nici macar sa nu stiti asta. Prin urmare, indiferent de tipul de durere pe care il simtiti in zona pieptului, ar trebui sa va consultati medicul imediat.
SURSA: www.healthyfoodheadlines.com
Traducere si adaptare: Echipa Dr. Andrei Laslau.

2 greturi 6 anxietate 8 palpitatii 10 transpiratii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005964 (s)