News Flash:

Cum se consuma inul ca sa scada colesterolul

25 Iulie 2018
671 Vizualizari | 0 Comentarii
in

Cunoscut sub denumirea stiintifica de Linum usitatissimum, inul face parte din familia Linaceae si are numeroase proprietati terapeutice. El are in compozitia sa glucide, celuloza, saruri de potasiu si magneziu, ulei, vitaminele E, F si mucilagii localizate in membrana celulara a epidermei. Inul este o planta anuala ierboasa, folosita inca din Antichitate. Ea se cultiva atat pentru fuior, cat si pentru semintele sale oleaginoase. În scopuri medicinale, se folosesc numai semintele care au ajuns la maturitate. Datorita continutului de acizi grasi de tip Omega-3, semintele de in regleaza nivelul colesterolului din sange si previn bolile cardiovasculare. De asemenea, o dieta cu seminte de in este foarte buna pentru cei care vor sa scape de kilogramele in plus, potrivit adevarul.ro.

Semintele de in pot fi consumate intregi sau macinate. Daca gustul ti se pare neplacut, le poti adauga in salate fiindca iti vor asigura un consum echilibrat de acizi grasi esentiali. Amesteca 1  lingura de seminte de in cu 1 cana de apa calda. Lasa peste noapte mixtura obtinuta si bea a doua zi, pe stomacul gol, pentru a regla tranzitul intestinal.

Cercetatorii olandezi au descoperit ca 2 lingurite de seminte de in consumate zilnic duc la scaderea colesterolului cu 18%. Un alt studiu al specialistilor in nutritie a aratat ca 20 g de seminte de in consumate pe parcursul a 8 saptamani sunt mai eficiente in reducerea colesterolului si a trigliceridelor decat statinele, acele medicamente recomandate atunci cand nivelul colesterolului total depaseste 200mg/dl sau atunci cand nivelul celui „rau“ (LDL) atinge valori de peste 100 mg/dl.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006253 (s)