News Flash:

Cum sa-ti inveti copilul sa foloseasca olita in trei zile

28 Iulie 2018
932 Vizualizari | 0 Comentarii
copil olita

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa renunti la toate scutecele pe care le ai in casa si sa rezervi o perioada de trei zile in care sa te concentrezi exclusiv asupra misiunii de a-ti invata copilul sa foloseasca olita sau toaleta. Iar pentru a face asta in mod eficient, este de preferat sa stabilesti un weekend pe care sa-l petreci acasa cu copilul tau, astfel incat sa fii intotdeauna aproape de toaleta sau olita.

Este necesar sa planuiesti cu atentie, astfel incat sa ai acasa tot ce iti trebuie. De asemenea, ai nevoie de ajutorul cuiva din familie pentru a petrece mai mult timp cu celalalt/ceilalti copii.

Pasul urmator este sa ai la indemana mai multe tricouri largi pe care copilul tau sa le poarte astfel incat sa-i acopere zonele intime. Poate purta sau nu chilotei, dar nu scutece sau pantaloni. Ideea este ca micutul trebuie sa vada ce se intampla cand face pe el.

In prima zi, dupa ce copilul tau se trezeste, explica-i ca va renunta la scutec si apoi organizeaza un joc, prin care copilul arunca scutecul si ii spune pa-pa.

Imbraca-l cu un tricou larg si explica-i ca pentru ca nu mai exista scutecul care sa prinda caca sau pipi, va trebui sa faca la olita. 

La micul dejun, da-i o cantitate mai mare de lichide si apoi pune-l la olita. Daca a reusit, foarte bine! Daca nu, pastreaza-ti calmul, curata si continuati mai departe. Unii parinti aleg sa le ofere copiilor mici recompense atunci cand fac la olita, dar pedepsele sunt in mod clar interzise atunci cand apar accidete si copilul face pe el. Este o perioada de invatare, pe care copilul trebui sa o asocieze cu lucruri pozitive.

In toate aceste zile va trebui sa mergi cu copilul la toaleta in mod regulat, la intervale scurte de timp. Poti incerca o data la 15 minute sau o data pe ora, important este sa fie vizite regulate. De asemenea, trebuie sa supraveghezi copilul indeaproape, pentru a observa eventualele semnale care iti indica faptul ca are nevoie la toaleta.

Chiar daca multi parinti folosesc aceasta metoda si spun ca da rezultate, nu te astepta ca micutul tau sa se comporte din prima ca un adult, sa traga apa, sa se spele si sa-si puna pantalonii ca si cum n-ar fi mare lucru. Accidentele se mai pot intampla, iar cei mai multi copii vor avea nevoie sa poarte scutec pe timpul noptii pentru o vreme, chiar daca au invatat sa faca la olita sau la toaleta.

sursa: eva.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006183 (s)