News Flash:

Cum sa mancam de Craciun fara sa ni se faca rau

26 Decembrie 2017
910 Vizualizari | 0 Comentarii
mananca de craciun

Alege portiile mici

 

Daca vrei sa mananci sarmale, chiftele, friptura de porc, carnati, rulade cu carne, slanina sau alte mancaruri consistente si grase, alege o portie moderata. Evita sa mananci cantitati exagerate si sa le combini pe toate la o singura masa. 

 

Nu combina cartofii, painea si carnea

 

Iti va fi mult mai bine si vei putea sa mananci o portie mai mare daca eviti aceasta combinatie pe care o facem cel mai des. Incearca sa mananci carnea cu salate, muraturi sau alte legume preparate simplu, iar painea consum-o doar atunci cand preparatul este mult prea gras si simti nevoia de paine. 

 

Consuma alcool in cantitati mici

 

De regula, bauturile alcoolice influenteaza in mod negativ procesul de digestie, astfel ca nu este foarte recomandat sa le consumi in timpul meselor.

 

Bazeaza-te pe ceaiurile medicinale

 

La o jumatate de ora dupa o masa copioasa poti sa-ti faci un ceai neindulcit care are rolul sa ajute sistemul digestiv. Opteaza pentru ceaiul de menta, ghimbir, verde sau musetel. 

 

Respecta pe cat posibil orarul celor 5 mese pe zi

 

Este de preferat sa ai 3 mese principale si doua gustari pe parcursul unei zile, insa nu manca mai tarziu de orele 21.

 

Nu manca niciodata desertul dupa masa principala

 

Considera desertul ca o gustare pe care trebuie sa o iei intre mesele principale. Nu-l manca niciodata imediat dupa masa, ci lasa sa treaca macar 1-2 ore.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alege portiile mici

 

Daca vrei sa mananci sarmale, chiftele, friptura de porc, carnati, rulade cu carne, slanina sau alte mancaruri consistente si grase, alege o portie moderata. Evita sa mananci cantitati exagerate si sa le combini pe toate la o singura masa. 

 

Nu combina cartofii, painea si carnea

 

Iti va fi mult mai bine si vei putea sa mananci o portie mai mare daca eviti aceasta combinatie pe care o facem cel mai des. Incearca sa mananci carnea cu salate, muraturi sau alte legume preparate simplu, iar painea consum-o doar atunci cand preparatul este mult prea gras si simti nevoia de paine. 

 

Consuma alcool in cantitati mici

 

De regula, bauturile alcoolice influenteaza in mod negativ procesul de digestie, astfel ca nu este foarte recomandat sa le consumi in timpul meselor.

 

Bazeaza-te pe ceaiurile medicinale

 

La o jumatate de ora dupa o masa copioasa poti sa-ti faci un ceai neindulcit care are rolul sa ajute sistemul digestiv. Opteaza pentru ceaiul de menta, ghimbir, verde sau musetel. 

 

Respecta pe cat posibil orarul celor 5 mese pe zi

 

Este de preferat sa ai 3 mese principale si doua gustari pe parcursul unei zile, insa nu manca mai tarziu de orele 21.

 

Nu manca niciodata desertul dupa masa principala

 

Considera desertul ca o gustare pe care trebuie sa o iei intre mesele principale. Nu-l manca niciodata imediat dupa masa, ci lasa sa treaca macar 1-2 ore.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005793 (s)