News Flash:

Cum sa fierbi ouale perfecte de Paste. O metoda des folosita de gospodine

12 Aprilie 2017
1057 Vizualizari | 0 Comentarii
vopseste oua
Vopsitul oualor de Paste este o traditie frumoasa, dar fierberea acestora este un proces destul de enervant si complicat. De multe ori arata minunat la exterior, insa in interior se intampla sa descoperi galbenusuri gri-verzui pe care nimeni nu vrea sa le manance. In continuare va prezentam o metoda eficienta de a obtine ouale de Paste perfecte.
Chef-ul Julia Child a dezvaluit in cartea „The Way to Cook“ metoda in sapte pasi pentru a fierbe perfect ouale de Paste si nu numai, scrie indystar.com. Nu aveti nevoie de echipamente speciale, ci doar de un vas cu capac, apa, oua, un aragaz si, cel mai important, trebuie sa respectati cu strictete urmatoarele etape.  

1. Puneti ouale mari intr-o oala suficient de larga astfel incat sa stea unul langa celalalt si nu unul peste altul.  

2. Adaugati apa rece astfel incat sa depaseasca ouale cu 2,5 centimetri.    

3. Puneti oala pe foc mare si asteptati ca apa sa dea in clocot, de indata ce se intampla acest lucru, asezati capacul pe oala si luati oala de pe foc.    

4. Lasati ouale in oala timp de 17 minute, potrivit Juliei Child. Exista insa si alte variante: pentru ouale de dimensiuni medii se recomanda 12 minute, pentru ouale mari - 15 minute, iar pentru cele foarte mari – 18 minute. Inelul verde din jurul galbenusului apare in momentul in care le lasati in apa fiarta prea mult timp, asa ca setati un cronometru, scrie adevarul.ro.

5. Inainte cu doar cateva minute ca timpul sa fi expirat, umpleti un bol mare cu apa cu gheata.  

6. Imediat ce timpul a trecut, scoateti ouale si transferati-le in vasul cu apa cu gheata.

7. Lasati-le sa se raceasca complet in apa cu gheata si apoi bagati-le in frigider. Ouale tinute in frigider sunt mult mai usor de decojit.  Retineti ca ouale proaspete sunt mai dificil de decojit, asa ca folositi oua care au stat la frigider cel putin zece zile.    Ouale fierte sunt cel mai usor de decojit imediat dupa ce se racesc. Pentru a decoji un ou este indicat sa-l loviti usor cu o lingurita pe toata suprafata si apoi sa-l rulati intre palme. Incepeti sa-l curatati de coaja de la capatul cel mare, tinandu-l sub jetul de apa rece. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006444 (s)