News Flash:

Cristian Mitu este noul director interimar al Colterm. „Poate deveni o companie eficienta”

17 August 2021
537 Vizualizari | 0 Comentarii
colterm

Asa cum un consilier local atragea atentia saptamana trecuta, Colterm urma sa ramana din 17 august fara director, mandatul lui Petre Nenu, numit in 18 februarie, nemaiputand fi prelungit.

„Din cunostintele mele, in lunile trecute, marele consiliu de administratie condus de dl. Mitu, uns de «oamenii noi», nu a facut niciun demers privind demararea procedurii de selectie pentru functia de Director General. De ce? E simplu… pentru ca mintile «luminate» care orchestreaza mai nou manevrele de la Colterm nu au avut niciun interes sa aiba loc un concurs pe bune si sa se trezeasca, doamne fereste, in fruntea companiei cu un om competent! Mai mult, dl. Matu, un «profesionist» dovedit, se pare ca se vrea Director General si ar fi agreat…”, spunea Roxana Iliescu, ales local Pro Romania, in urma cu cateva zile.

Cristian Mitu este, din 25 martie, presedintele Consiliului de Administratie al Colterm, votat dupa o sedinta a adunarii generale a actionarilor cu scantei. Au fost multe discutii intre el si consilierii locali in timpul mai multor adunari AGA. Am incercat inca de acum cateva zile sa aflam de la presedintele CA ce se intampla la societatea de termoficare a Timisoarei.

„Este o decizie pe care o vom discuta cu primaria! La revedere!”, a fost tot ce ne-a spus Cristian Mitu.

Mitu: Colterm poate deveni o companie eficienta
Iata ca zvonurile s-au confirmat rapid, iar Primaria Timisoara anunta ca noul director al Colterm este tocmai Cristian Mitu, care spune ca prioritatea lui „este sa pregatim compania pentru iarna”.

„Consiliul de Administratie al Colterm S.A. l-a numit pe Cristian Mitu in functia de director general interimar al companiei pentru o perioada de 4 luni. Noul director a anuntat prioritatile sale pentru urmatoarele luni.

Cristian Mitu este absolvent de studii in management energetic si detine o diploma de expert in accesare fonduri structurale de coeziune europeana. Cu o vasta experienta in managementul companiilor de producere si livrare a agentului termic, acesta a ocupat, de la finele lunii martie, functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Colterm S.A.”, transmite Serviciul Comunicare din cadrul primariei.

Reprezentantii PMT mai spun ca societatea de termoficare a lansat „in acelasi timp” concursul pentru ocuparea functiilor de membri in Consiliul de administratie, compania dorind sa atraga profesionisti in structurile sale de conducere”.

„Colterm poate deveni o companie eficienta, iar in ultimele luni prioritatile mele au fost legate de acest deziderat. Acum, prioritatea mea este sa pregatim compania pentru iarna, sa avansam cat mai mult cu proiectele de reabilitare a retelei termice primare si secundare, care odata incheiate vor reduce imens pierderile de retea si sa continuam acordul cu Banca Mondiala care va asigura un viitor sustenabil termoficarii centralizate din Timisoara. Vreau sa ii multumesc lui Petre Nenu, cel care a ocupat aceasta functie in ultimele luni pentru munca depusa si pentru deschiderea de care a dat dovada. Sunt sigur ca va face o treaba grozava in functia de inginer sef responsabil de dezvoltare”, a declarat noul director general interimar Colterm S.A., potrivit unui comunicat de presa emis de primarie.

Dinspre Primaria Timisoara nu s-a comunicat prea mult despre situatia Colterm. Societatea a fost amendata nu demult cu 21 de milioane de euro pentru lipsa certificatelor anti-poluare. S-a ajuns in instanta, dar asta nu inseamna ca certificatele lipsa, aferente anului 2020, nu trebuie cumparate.

Colterm este si unul dintre motivele pentru care Primaria Timisoara majoreaza anul acesta considerabil unele impozite locale.

In proiectul de hotarare privind stabilirea taxelor si impozitelor pe anul 2020, oficialii PMT explica faptul ca „din sursa buget local a pierderilor tehnologice induse din prestarea serviciului public de productie, transport distributie si furnizare a energiei termice in sistem centralizat catre populatie, a fost aprobata conventia de esalonare la plata a sumei de 38.985.951,99 lei, esalonare ce reprezinta contravaluarea (contravaloarea – n.r.) facturii nr. 282/07.10.2019”. De asemenea, este invocata si „existenta obligatiilor de plata in curs prin contractarea creditului MFP pentru energie termica sezonul rece 2015-2016 conform OUG nr. 46/2015, ratele si dobanzile aferente anului 2021 fiind in suma de 4.149.629,34 lei”. Acestea sunt doar cateva dintre cauzele care au dus la cresterea in 2021 a cheltuielilor cuprinse in bugetul local.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005945 (s)