News Flash:

Contre intre primarul Robu si Politia Rutiera

6 Septembrie 2017
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu21
 Primarul Nicolae Robu a declarat marti ca Politia Rutiera din Timisoara i-a cerut primariei sa reorienteze camerele de supraveghere video din principalele intersectii ale municipiului, pentru ca in momentul de fata acestea surprind imagini si ''dincolo'' de intersectia rutiera. 
''Politia Rutiera spune sa schimbam pozitia camerelor, sa nu prindem si ceea ce se intampla dincolo de intersectia rutiera. (...) Vin vremuri foarte grele acum. Daca nu ai un sistem sa-i prinzi pe raufacatorii care fac talharii, jafuri si mai grave decat jafurile ... Noi avem simtul raspunderii'', a afirmat Nicolae Robu, intr-o conferinta de presa. 
El a spus ca refuza sa faca modificarea, sustinand ca aceste camere fac parte din sistemul de management inteligent al traficului, implementat printr-un proiect cu finantare UE tocmai ''pentru a-i prinde pe rau-facatori si pentru a asigura siguranta cetatenilor'' pe strada. 
Nicolae Robu a afirmat ca este suparat pe politistii timisoreni de la Rutiera ca nu iau masuri ferme impotriva soferilor care incalca regulile de circulatie si a prezentat scurte filmari ale sistemului, care surprind patrunderi ilegale in intersectii, in mare viteza, pe culoarea rosie a semaforului, soldate cu tamponari sau cu crearea de ambuteiaje. 
''Din pacate, de la Serviciul Rutier nu vad nicio reactie. Sistemul de management al traficului a avut de la inceput un bloc de sapte radare omologate, dar cei de la Rutiera spuneau ca fiecare radar in parte trebuie sa fie omologat. OK, acum sunt omologate fiecare in parte, dar tot nu iau masuri impotriva soferilor care incalca regulile de circulatie'', a adaugat Robu. 
Primarul Timisoarei a reamintit faptul ca in luna mai, sistemul de monitorizare a inregistrat 50.000 de ''treceri pe rosu'', fara ca politia sa ia masuri, mentionand ca i-a trimis o adresa ministrului Administratiei si Internelor, Carmen Dan, careia i-a solicitat sa dispuna in regim de urgenta luarea masurilor care se impun. 
Conform lui Nicolae Robu, sistemul inteligent de management al traficului din Timisoara, realizat din fonduri europene, trebuie sa-si atinga obiectivele de reducere a accidentelor rutiere si disciplinarea in trafic. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004772 (s)