News Flash:

Contractul de constructie pe lotul 2 al autostrazii Timisoara – Lugoj va fi semnat

17 Octombrie 2013
1378 Vizualizari | 0 Comentarii

Unul dintre cele mai disputate tronsoane de autostrada din Romania ar putea fi în sfarsit atribuit. Cu nenumarate licitatii organizate, contestate, anulate, reluate si din nou contestate, lotul 2 din autostrada Timisoara – Lugoj ar putea avea în sfarsit un castigator.Dupa ce precedentele licitatii au fost anulate, la ultima dintre acestea castigatoare a fost declarata oferta consortiului format din Tirena Scavi Spa si Societa Italiana Per Condotte D’acqua Spa. Dar, conform traditiei, licitatia a fost din nou contestata, de data aceasta de un nume cunoscut pentru asemenea interventii, SC. Selina S.R.L., în calitate de lider al asocierii din care mai fac parte Doprastav AS si S.C. Sodi Constructii S.R.L.

Iata ca în urma cu cateva zile Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a luat o decizie în acest caz. Selina solicitase „anularea comunicarii rezultatului procedurii nr. 92/59305 din 09.09.2013, precum si a tuturor actelor ce au stat la baza emiterii acesteia; obligarea autoritatii contractante la reevaluarea ofertei depuse de asocierea S.C. SELINA S.R.L. – DOPRASTAV AS – S.C. SODI CONSTRUCTII S.R.L., cu consecinta declararii acesteia drept admisibila; obligarea autoritatii contractante la reevaluarea ofertei declarate castigatoare, depusa de asocierea TIRRENA SCAVI SPA – SOCIETA ITALIANA PER CONDOTTE D’ACQUA SPA, cu consecinta declararii acesteia drept inadmisibila”.

Contestatia a fost respinsa si, în consecinta, a venit decizia: „pentru considerentele evocate în motivare, respinge ca nefondate contestatiile depuse deasocierea S.C. SELINA S.R.L. – DOPRASTAV AS – S.C. SODI CONSTRUCTII S.R.L.”. De asemenea, „în baza art. 278 alin. (6) din ordonanta evocata, dispune continuarea procedurii de achizitie publica”.

Asadar, procedura de acordare a contractului catre asocierea declarata castigatoare poate continua, urmand a se semna si contractul în consecinta. Este de asteptat ca cei de la Selina sa atace decizia la Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta nu va presupune si întreruperea procedurii cu cei de la Tirena, atribuirea contractului de proiectare si constructie putand demara.

Lotul 2 din autostrada Timisoara – Lugoj este în lungime de aproximativ 26 de kilometri si pentru constructie este estimat un pret de aproximativ 89 de milioane de euro. Tronsonul face legatura între capatul lotului 1 al autostrazii, care se termina între Izvin si Remetea Mare, si lotul 1 al autostrazii Lugoj – Deva, se asemenea aproape finalizat.
Tion.ro


tronsonul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005151 (s)