News Flash:

A fost pus in aplicare planul rosu de interventie stabilit pentru judetul Bistrita-Nasaud

17 Octombrie 2013
1498 Vizualizari | 0 Comentarii

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) 'Horea' al judetului Mures a anuntat, miercuri, ca, în urma accidentului feroviar petrecut între localitatile Gledin si Rapa de Jos, la km 33+200m, din cauza amplorii evenimentului si a numarului mare de victime, a fost pus în aplicare planul rosu de interventie stabilit pentru judetul Bistrita-Nasaud.

'Miercuri, în jurul orei 08.10, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat despre producerea unui accident feroviar. O drezina, în care se aflau 16 persoane, a intrat în coliziune cu un tren de marfa care circula în aceeasi directie. Din cauza amplorii evenimentului si a numarului mare de victime, a fost pus în aplicare planul rosu de interventie stabilit pentru judetul Bistrita-Nasaud. In cel mai scurt timp, la locul indicat, s-au deplasat doua echipaje de descarcerare, doua echipaje de terapie intensiva mobila SMURD (TIM), un echipaj de prim ajutor SMURD (EPA) si o autospeciala de prima interventie si comanda (APIC) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Bistrita' al judetului Bistrita-Nasaud, împreuna cu 6 ambulante apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud, un echipaj al jandarmilor bistriteni care a asigurat zona si 7 echipaje de politie din cadrul IPJ Bistrita-Nasaud si Politia Transporturi Feroviare', precizeaza ISU Mures, într-un comunicat de presa.

Potrivit documentului, salvatorii bistriteni au fost sprijiniti de catre forte si mijloace din cadrul ISU Mures, care au intervenit cu doua autospeciale de transport persoane victime multiple (ATPVM), un echipaj de terapie intensiva mobila SMURD (TIM), doua echipaje prim ajutor SMURD (EPA), doua autospeciale de descarcerare, o autospeciala suport logistic si o autospeciala de prima interventie si comanda (APIC), precum si un echipaj tip C apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta Mures.
'Ultimii 800 de metri din itinerariul de deplasare au fost impracticabili autospecialelor de interventie, pompierii militari, paramedicii si echipajele medicale fiind nevoiti sa se deplaseze pe jos, cu targi si accesorii necesare, pentru a ajunge cat mai rapid la victime. La fata locului, salvatorii au constatat ca, în momentul producerii accidentului, în drezina implicata în accident, se aflau 14 persoane, dintre care 8 au ramas blocate în interior. S-a constituit un punct de colectare a victimelor si s-a efectuat triajul primar, dupa care victimele au fost transportate (aproximativ 800 m) la locul în care se aflau autospecialele. Dupa o evaluare preliminara a starii acestora, de catre echipajele medicale, pompierii militari care încadreaza autospecialele de descarcerare si paramedicii au extras, pe rand victimele, în vederea transportarii acestora în punctul de triaj amplasat în apropierea caii de acces', precizeaza documentul citat.

ISU Mures a mai precizat ca dupa constituirea celui de-al doilea punct de colectare s-a efectuat triajul final, în urma caruia au mai aparut doua victime constiente si fara leziuni, care plecasera de la locul accidentului, fara sa anunte.

Comunicatul mai subliniaza ca, în urma triajului, s-a hotarat trimiterii catre Unitatea de Primiri Urgente Bistrita a opt victime, toate prezentand leziuni care nu le pot pune viata în pericol, celelalte opt persoane, dintre care una în stare grava, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgente din Targu Mures. AGERPRES/(AS - autor: Dorina Matis, editor: Diana Dumitru)

 


bistrita-nasaud smurd ajutor smurd ambulanta mures
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004765 (s)