News Flash:

Consiliul Judetean Timis este pregatit de iarna

23 Octombrie 2013
1390 Vizualizari | 0 Comentarii

Suntem bine pregătiţi şi putem aştepta iarna liniştiţi, pentru că sunt ferm convins că, la fel ca şi iarna trecută, vom reuşi să intervenim prompt pe toate drumurile judeţene”, spune Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş
Vin ninsorile după 20 noiembrie, din ce „prevestesc” meteorologii. Consiliul Judeţean Timiş estte pregătit pentru a interveni pe drumurile judeţene. Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Timiş a verificat firmele care au încheiate contracte pe o perioadă de trei ani privind activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului pe durmurile judeţene.
Din 2011 sunt semnate acordurile şi acestea durează trei ani. Asta este ultima iarnă în care aceste acorduri cadru sunt valabile. Sunt acorduri cadru pe trei ani de zile, iar de la 1 noiembrie se semnează contractele cu firmele. Se semnează contract în fiecare an.
Pentru zona Sannicolau se face licitaţie
Judeţul Timiş, la nivel de drumuri judeţene, din punctul de vedere al deszăpezirii a fost împărţit în şase zone – Biled, Cenei, Orţişoara, Maşloc, Bogda - o zonă, Aeroport, Giroc, Peciu, Jebel, Jamu Mare – a doua zonă, în jurul comunei Moşniţa şi Buziaş, Boldur – a treia zonă. A patra zonă este în jurul oraşului Recaş, la Coştei, Brestovăţ, a 5-a zonă la Făget, Margina, Pietroasa, Fardea, Ştiuca. Cea de-a şasea zonă este singura rămasă la ora asta descoperită, unde s-a reziliat contractul anul trecut pentru neîndpelinirea sarcinilor şi care acum este într-o procedură de licitaţie - zona Sannicolau Mare, Comloş, „Chiar dacă la ora asta suntem într-o procedură de licitaţie şi există posibilitatea nefericită de a nu încheia în termen contractul de deszăpezire pe acea zonă, vom încheia un contract pentru asigurarea zonei respective din punct de vedere al deszăpezirii. Se poate atribui unei firme pe o perioadă limitată”, spune Călin Dobra, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.
59 de autoutilaje sunt pregătite să intervină pe drumurile judeţene din Timiş
Conform contractelor încheiate sunt asigurate un număr de 59 de autoutilaje şi echipamente, după cum urmează: 9 autogredere, o instalaţie de preparat clorura de calciu, 10 autovehicule cu lamă şi o maşină cu lamă plus echipament umectare, 24 autovehicule cu răspanditor şi lamă şi 14 încărcătoare şi buldoexcavatoare. La 15 octombrie s-a făcut şi o verificare de către Direcţia de Drumuri Judeţene privind situaţia stocurilor de materiale antiderapante, urmand ca în perioada 10-15 nmoiembrie să se mai facă încă o verificare privind întreaga pregătire de iarnă a firmelor care au contract cu Direcţia de Administrare Drumuri şi Poduri Timiş. „Cred că din acest punct de vedere suntem bine pregătiţi şi putem aştepta iarna liniştiţi, pentru că sunt ferm convins că, la fel ca şi iarna trecută, vom reuşi să intervenim prompt pe toate drumurile judeţene. Suntem pregătiţi pentru iarnă”, spune Călin Dobra.


dobra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005884 (s)