News Flash:

Compania aviatica British Airways, acuzata cu a refuzat la imbarcare un tanar de 230 de kilograme

8 Noiembrie 2013
1358 Vizualizari | 0 Comentarii

O familie franceză venită în Statele Unite pentru un tratament medical pentru fiul lor afirmă că a fost împiedicată, la Chicago (Illinois, nord), să ia avionul pentru a se întoarce acasă, compania British Airways considerand că fiul este prea gras.

Kevin Chenais, în vârstă de 22 de ani, are aproape 230 de kilograme din cauza unei dereglări hormonale pentru care a venit să se trateze timp de un an şi jumătate la Mayo Clinic din Chicago.

Mama lui era pe punctul de a izbucni în plâns atunci când a descris problemele fiului ei pentru postul local al CBS.

"Acuzăm British Airways pentru că ne-a lăsat acolo", în aeroport, a declarat Christina Chenais miercuri seara.

"Dacă au putut să îl aducă cu această problemă până aici la clasa economic, exista o modalitate de a-l aduce înapoi la clasa economic (...), pentru ca el să îşi urmeze în continuare tratamentul medical", a explicat ea.

Contactată de AFP, Caroline Titmuss, o purtătoare de cuvânt a British Airways, a asigurat că serviciul clienţi s-a "străduit să găsească o soluţie" şi a "explorat toate pistele".

"Din nefericire, s-a dovedit imposibil de primit pasagerul în deplină siguranţă şi noi am propus familiei rambursarea biletului integral", a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a explicat, de asemenea, că transportatorul "nu şi-a schimbat politica între momentul în care familia a ajuns (în Statele Unite) şi momentul în care trebuia să plece".

"Sunt sigur că multe persoane grase ca mine sau mai grase nu pot călători pentru că au aceeaşi problemă", a declarat pentru CBS Kevin, care se deplasează în scaun motorizat şi are nevoie în permanenţă de oxigen şi supraveghere medicală.

Familia a petrecut o săptămână într-un hotel pe aeroportul din Chicago, pe care British Airways îl va plăti pentru a încerca să rezolve problema.

În lipsă de bani, familia a decis să ia trenul până la New York şi să se întoarcă la bordul pachebotului Queen Mary.

Familia Chenais a contactat consulatul Franţei în urmă cu zece zile.

"Primul pas pentru noi era să înţelegem situaţia. Ulterior, consulatul a încercat o mediere cu British Airways, dar compania aeriană a rămas fermă, invocând o problemă de securitate", a explicat o purtătoare de cuvânt.

"BA ne-a spus că piloţii avioanelor au ultimul cuvânt. Consulatul a recomandat familiei doi avocaţi", a adăugat ea.

MEDIAFAX.ro


chicago british airways kevin chenais
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005027 (s)