News Flash:

New-York-ul are un nou primar

6 Noiembrie 2013
1572 Vizualizari | 0 Comentarii
Bill de Blasio

Newyorkezii, care doreau schimbarea, l-au ales în mod masiv, marţi, pe democratul de stanga Bill de Blasio să îi succeadă în funcţie primarului miliardar Michael Bloomberg, aflat la putere de 12 ani.

De Blasio, un italiano-american în varstă de 52 de ani, căsătorit cu o afro-americană, l-a zdrobit pe adversarul său Joe Lhota, obţinand peste 70% din voturile exprimate, potrivit unor rezultate încă parţiale.

"Newyorkezii au cerut sus şi tare o nouă conducere a oraşului, uniţi de ideea că niciun newyorkez nu trebuie să fie lăsat pe marginea drumului", a declarat de Blasio marţi seara, mulţumind susţinătorilor, înconjurat de soţie şi cei doi copii metişi, pe care i-a plasat în centrul campaniei electorale.

"Lupta împotriva inegalităţilor nu este uşoară, nu a fost niciodată. Problemele nu vor fi rezolvate într-o zi (...). Dar nu voi înceta niciodată să lupt", a insistat el.

Anterior, după ce a votat în cartierul său, Park Slope, în Brooklyn, de Blasio, pe care toate sondajele îl prezentau ca învingător foarte detaşat, i-a evocat deja pe "numeroşii newyorkezi care luptă să facă faţă'. El şi-a reafirmat hotărarea de a se "îndepărta de politicile epocii Bloomberg", într-un oraş în care inegalităţile sunt vertiginoase, dar care a fost transformat în mod profund în timpul mandatelor lui Bloomberg, devenind mai sigur, mai verde, mai sănătos şi fiind vizitat anul trecut de un număr record de 52 de milioane de turişti.

Alegătorii, dintre care mulţi salută bilanţul lui Bloomberg, s-au prezentat la urne fără pasiune, după o campanie dură, dar fără suflu, în care de Blasio, mediator ales al oraşului, fost consilier local în Brooklyn (2002 - 2009) şi fost director al campaniei lui Hillary Clinton pentru Senat în 2000, s-a detaşat abia tarziu.

In cursul campaniei, el a insistat pe larg asupra familiei sale multiculturale - soţia sa Chirlane McCray fiind o poetă, fostă lesbiană şi activistă, şi cei doi copii ai lor, Dante, în varstă de 16 ani, şi Chiara, în varstă de 18 ani - pe care a prezentat-o drept o "modern family", după exemplul unui oraş multicultural, care are în prezent o populaţie de 33,3% albi, 25,5% persoane de culoare, 28,6% hispanici şi 12,7% asiatici.

MEDIAFAX


newyorkezii michael bloomberg
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004315 (s)