News Flash:

Barack Obama si-a cerut scuze in fata natiunii pentru reforma radicala in domeniul sanatatii

8 Noiembrie 2013
1170 Vizualizari | 0 Comentarii

Presedintele Barack Obama si-a cerut scuze public fata de americanii care si-au pierdut politele de asigurare de sanatate ca urmare a reformei în domeniu. Intr-un interviu pentru canalul de televiziune NBC, liderul de la Casa Alba a spus ca 'regreta lipsa de claritate' în problema restructurarii sistemului de sanatate.


Scuzele au fost adresate acelor cetateni americani ale caror polite de asigurare au fost invalidate, în ciuda promisiunilor repetate ca vor continua sa fie valabile si dupa intrarea în vigoare a legii privind asistenta medicala la preturi accesibile, cunoscuta si ca 'Obamacare', dupa cum relateaza Huffington Post si NBC.

'Noi nu am fost capabili sa ajungem la o viziune foarte clara privind transpunerea în practica a reformei', a spus Obama în interviu. 'Imi pare rau ca unii cetateni (care si-au pierdut asigurarea de sanatate) s-au trezit în aceasta situatie, în pofida garantiilor pe care le-am dat', a exclamat presedintele SUA.


Este pentru prima oara cand presedintele Obama îsi cere scuze pentru aceste deficiente. Secretarul pentru sanatate Kathleen Sebelius si-a cerut scuze în luna octombrie pentru 'experienta profund frustranta'.


Casa Alba încearca sa reduca la minim prejudiciul cauzat de intrarea în vigoare a reformei prost concepute în domeniul sanatatii, care are ca scop posibilitatea ca milioane de oameni care anterior nu au avut acces la multe servicii de sanatate sa poata cumpara asigurari de sanatate.


Website-ul HealthCare.gov, conceput pentru a ajuta americanii sa cumpere polite de asigurare si de a primi subventii, a cazut imediat dupa lansare, iar societatile de asigurari refuza sa deserveasca politele de asigurare cumparate anterior daca acestea nu corespund noilor standarde.


Obama a adus critici la adresa republicanilor, care încearca sa blocheze legea privind asigurarile de sanatate, precum cele formulate la adresa unor reprezentanti ai Partidului Democrat, gata sa respinga noul sistem, în conditiile în care acesta este greu de pus în aplicare. In luna octombrie, presedintele american a declarat de mai multe ori ca îsi asuma personal responsabilitatea pentru înlaturarea deficientelor.


'Regret ca legiuitorii au avut o activitate nesatisfacatoare în legatura cu aceasta lege. Am dat instructiuni echipei mele sa afle ce putem face pentru a umple golurile din legislatie', a spus presedintele Barack Obama în acelasi interviu.


barack obama obama casa alba
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1388 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006309 (s)