News Flash:

Atacatorul din centrul comercial de la New Jersey a fost gasit mort

5 Noiembrie 2013
1214 Vizualizari | 0 Comentarii
Richard Shoop

Bărbatul care a deschis focul într-un centru comercial din New Jersey luni seara a fost găsit mort într-o cameră din spatele centrului, unde s-a baricadat şi a întors arma împotriva sa, a anunţat un procuror local.

Corpul lui Richard Shoop a fost găsit marţi, la ora locală 2.30 (9.30, ora Romaniei) într-o parte neiluminată a centrului comercial Westfield Garden State Plaza, la mai multe ore după ce a tras de cel puţin şase ori, fără să atingă vreo persoană, în acest centru comercial uriaş, relatează CNN.

Focurile de armă au provocat panică în centru şi au declanşat o adevărată "vanătoare" a atacatorului. In prima fază a căutărilor, oficialii nu erau siguri dacă atacatorul se mai afla în interiorul sau a ieşit din mallul care ocupă peste 185.000 de metri pătraţi.

"Credem că a intrat acolo cu intenţia ca fie să împuşcat de poliţie, ceea ce noi numim sinucidere cu ajutorul poliţiei, fie să-şi ia singur viaţa, ceea ce a făcut pană la urmă", a declarat procurorul ţinutului Bergen John Molinelli marţi dimineaţa.

Invălmăşeala a început luni seara, chiar înainte ca mall-ul să se închidă. Shoop, îmbrăcat în negru şi purtand o cască de motociclist, a intrat în complex înarmat cu o puşcă modificată, semănand cu un AK-47.

Eddie Kahmann, care lucrează în complex, a declarat că a auzit şase sau şapte împuşcături. "Oamenii alergau ca nebunii, aşa că am închis uşile, am fugit în spate şi am stins toate luminile, am oprit muzica, să mă ascund", a declarat el. Allie Cozic, alt martor, a declarat că toată lumea "fugea încotro putea". "Era aproape ca atunci cand te uiţi la un film de groază, iar ucigaşul merge încet (...). Cand am văzut arma, m-am întors şi am luat-o la fugă", a adăugat el.

"Erau mii de persoane în mall, iar unii erau la un metru şi jumătate de el", a declarat Molinelli. "Cu siguranţă putea să împuşte pe cineva", a adăugat el. Insă atacatorul a tras în sus, spre o scară rulantă, un ascensor şi vitrina unui magazin, a spus procurorul. Nimeni nu ştie de ce, a adăugat el.

Shoop, în varstă de 20 de ani, era cunoscut de către forţele de ordine. El avea probleme cu consumul de droguri, a spus Molinelli, pecizand că autorităţile au discutat cu familia sa în cursul nopţii de luni spre marţi.

mediafax


richard shoop
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005230 (s)