News Flash:

Cine va fi regina Europei? Franta si Portugalia joaca astazi finala EURO 2016

10 Iulie 2016
1249 Vizualizari | 1 Comentarii
euro 2016
Editia a 15-a a Campionatului European a ajuns la sfrasit, iar tara gazda, Franta, si Portugalia isi disputa finala competitiei, duminica, de la ora 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis, iar echipa pregatita de Didier Deschamps este perceputa drept favorita la trofeu.
Franta joaca pe teren propriu, astfel ca va avea publicul de partea ei in ultima partida, si a castigat ultimele 10 confruntari directe cu Portugalia, o statistica ce dateaza din 1975. De asemenea, Franta a castigat Campionatul European din 1984 si Campionatul Mondial din 1998, ambele competitii desfasurandu-se tot pe teritoriu francez.
De partea cealalta, Portugalia se bazeaza pe starul Cristiano Ronaldo (31 de ani), aflat probabil la ultima sa sansa de a castiga Campionatul European si pe dorinta de afirmare a tanarului Renato Sanches, jucatorul care ar putea prelua conducerea nationalei in urmatorii ani. De asemenea, sunt sanse importante ca Pepe sa revina in primul "11" al formatiei lui Fernando Santos, dupa ce a lipsit la semifinala cu Tara Galilor.
Franta a castigat de doua ori Campionatul European, in 1984 si 2000, in timp ce Portugalia s-a aflat o singura data in finala, in 2004, atunci cand au si organizat competitia. Portughezii au pierdut atunci in fata Greciei.
Portugalia a facut parte din Grupa F si s-a calificat cu emotii, de pe locul 3. Lusitanii au remizat in fiecare meci al fazei grupelor, 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria si 3-3 cu Ungaria. In optimi, au avut nevoie de prelungiri pentru a trece la limita de Croatia, in sferturi au eliminat Polonia dupa executarea loviturilor de la 11 metri, iar in semifinale au invins cu 2-0 Tara Galilor.
De partea cealalta, Franta a deschis turneul in meciul cu Romania, partida castigata pe finala cu 2-1 gratie executiei de geniu a lui Payet. A urmat un meci cu Albania decis tot pe final, scor 2-0, si o remiza alba cu Elvetia. In optimi, francezii au invins Irlanda cu 2-1, in sferturi au trecut de surpriza Islanda, scor 5-2, iar semifinalele le-au oferit primul adversar cu adevarat puternic: Franta a invins Germania, scor 2-0.
Pentru meciul de pe Stade de France, a fost mobilizat un numar de 6.800 de forte de ordine. In zona arenei vor patrula permanent aproximativ 1.300 de jandarmi si politisti, in timp de 3.400 vor supraveghea zona bulevardului Champs Elysees, locul unde suporterii ambelor formatii ar putea sa se stranga pentru a sarbatori triumful echipei lor nationale. Fanzone-uri din Paris vor in permanenta sub observatia a minim 700 de forte de ordine. Restul, pana la totalul de 6.800, se vor afla in stadion pe parcursul meciului.
Echipe probabile:
Portugalia: Rui Patrício - Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro - William Carvalho, Adrien, João Mário, Renato Sanches - Nani, Ronaldo
Franta: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Marlie  | #1527
No longer have you got to depend on making the same train line that hundreds or perhaps thanosuds of other model train builders have just recreated time after time. For full info on model train line trains, come visit my website by clicking the link below.
Introduceti comentariul dumneavoastra
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004901 (s)